Kan avsløres av «dødelig dolk»

Den «dødelige dolken» kan være bevis for at Donald Trump Jr. jukset seg til førsteplassen på den gjeve bestselgerlista.

BOK-JUKS: Flere medier spekulerer i om boka «Triggered» av Donald Trump Jr. har nådd besteselgerlisten på uærlig vis. Foto: AFP / NTB Scanpix
BOK-JUKS: Flere medier spekulerer i om boka «Triggered» av Donald Trump Jr. har nådd besteselgerlisten på uærlig vis. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble det kjent at Donald Trump Jr. sin nye bok «Triggered» er den mest solgte boka på New York Times' bestselgerliste.

Siden torsdag har man sett presidentsønnens bok som nummer én i kategorien sakprosa - men ved siden av tittelen har avisa plassert en dolk (†).

Boksalget av den såkalte tiraden blir dermed beskrevet som «mistenksomt» av flere medier.

MISTENKSOMT: Noen har kjøpt opp store kvanta av Donald Trump Jr. sin nye bok «Triggered». Foto: AFP / NTB Scanpix
MISTENKSOMT: Noen har kjøpt opp store kvanta av Donald Trump Jr. sin nye bok «Triggered». Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Dødelig dolk og skittent spill

Dolken skal være en indikasjon på at flere butikker har rapportert om oppkjøp i store kvanta, noe som kan ha boostet boksalget. Det er ennå ukjent hvem som står bak kjøpene, ifølge Business Insider og The Guardian.

Ifølge flere medier mistenkes det at innkjøpene kommer fra det Republikanske partis nasjonale komité (RNC). En talsperson innrømmer at det er kjøpt inn mange kopier av boka for å «holde tritt med den store etterspørselen», men nekter for å stå for de store innkjøpene som skal ha boostet salget.

SOM SIN FAR: (f.v.) Både Donald Trump Jr. og president Donald Trump har blitt beskyldt for juks ved boksalg. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
SOM SIN FAR: (f.v.) Både Donald Trump Jr. og president Donald Trump har blitt beskyldt for juks ved boksalg. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge kjendisnettstedet Page Six skal en kilde ha kalt symbolet for den «dødelige dolken», og er en sjelden straff i bransjen som brukes ved «skittent spill».

New York Times sine nettsider står det at symbolet på en dolk (†) står ved siden av titler som på bestselgerlista er lenket opp mot institusjoner, spesielle interesser, grupper og innkjøp i store kvanta. I skrivende stund kan den dolken ses rett under tittelen her.

Noen gjør innkjøp i store kvanta

New York Times-journalist Nick Confessore skrev på Twitter torsdag at en eller flere gjør innkjøp i store kvanta av «Triggered: How the Left Thrives on Hate and Wants to Silence Us», og la ved et bilde hvor han ringet rundt dolken.

Trump Jr. selv har retweetet flere som forsvarer ham, blant annet Andrew Surabian som trakk fram Trump Jr. sin nylige boksignering og at topplistene hos Amazon samsvarte.

Den politiske journalisten Zeke Miller har også reagert på boksalget. Han skrev på Twitter: «RNC gir bort signerte Donald Trump Jr.-bøker til de som donerer (dette er en taktikk som booster boksalg)».

Vedlagt i tweeten ser man en skjermdump av en e-post fra Trump Jr. hvor det står at de som donerer 50 dollar eller mer vil få en signert kopi av «Triggered».

Forlag avkrefter

Også hans far, president Donald Trump, gikk gjennom noe liknende for omkring 30 år siden. I boka «Trumped!» kom det fram at den sittende presidenten skal ha beordret sine ansatte til å kjøpe tusenvis av kopier av boka hans The Art of the Deal for å øke dens popularitet.

Trump Jr. sitt forlag Center Street, et merkenavn tilknyttet et av verdens største forlag Hachette, sa til Page Six at RNC ikke har kjøpt bøker fra Hachette, og at de ikke vet noe rundt kjøp fra en tredjepart.

Trump Jr. selv har ikke direkte kommentert beskyldningene, men gir all ære for førsteplassen til skuespiller Whoopi Goldberg i en melding på Twitter. Der skriver han at han takker henne for å «hate» på han og hans kjæreste Kimberly Guilfoyle og at det er grunnen til at boka hans ble en bestselger torsdag.

Buet ut av egne tilhengere

Trump Jr. har måttet tåle flere reaksjoner på bokutgivelsen, og ble blant annet buet ut av sine egne på en boklansering på universitetet i California. Grunnen skal være at Trump Jr. og hans kjæreste ikke ville tillate spørsmål fra publikum, ifølge The Guardian.

Eventet skulle vare i 2 timer, men etter 20 minutter holdt det for Trump Jr., ifølge den britiske avisa.

Boka ble gitt ut 5 november, og selv foreslår Trump Jr. at politikere som Hillary Clinton og Mitt Romney bør få et «Triggered»-eksemplar i postkassa.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer