- Kan bli drastisk

Snufseråd kan få drastiske konsekvenser, advarer småbedriftenes interesseorganisasjon.

BEKYMRET: Pernille Sandin i butikken Nøstet mitt er bekymret for hva som kan skje dersom kunder uteblir eller halvparten av de ansatte plutselig er hjemme samtidig, sier Sandin. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
BEKYMRET: Pernille Sandin i butikken Nøstet mitt er bekymret for hva som kan skje dersom kunder uteblir eller halvparten av de ansatte plutselig er hjemme samtidig, sier Sandin. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tør ikke tenke på konsekvensene dersom alle følger rådet fra myndighetshold om å holde seg hjemme hvis de snufser litt. Det kan bli drastisk, sier leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

SMB Norge er interesseforeningen for små- og mellomstore bedrifter. De har rundt 5 000 medlemsbedrifter som samlet sysselsetter over 25 000 personer.

- Våre medlemsbedrifter har ikke samme mulighet til å kaste seg rundt som større konsern og bedrifter har. Vi er litt overrasket over at helsemyndighetene oppfordrer folk til å holde seg hjemme bare de snufser litt. Det gjør jo veldig mange i befolkningen gjennom en vinter. Dette opplever vi som et drastisk råd, som kan få drastiske konsekvenser, sier Rytman til Børsen.

Han viser til rådet fra helsemyndighetene hvor folk bes holde seg hjemme hvis man snufser, hoster, harker og har feber.

Bekymret og betenkt

Pernille Sandin er butikkleder og gründerdatter i garn- og hobbykjeden Nøstet Mitt. Hun kjenner bekymringen som Dagenborg beskriver på kroppen.

- Det er ikke kritisk i øyeblikket, men vi er bekymret for hva som kan komme til å skje dersom kunder uteblir eller halvparten av de ansatte plutselig er hjemme samtidig, sier Sandin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer