Fersk NHO-undersøkelse

- Kan bli en kjempesmell

- Her kommer en klar bestilling til partiene som sonderer på Hurdalsjøen. Jeg vil faktisk si det er en marsjordre.

VARSKO: Det går et varselrop fra norske bedrifter til partiene som sonderer på Hurdalssjøen, ifølge NHO sjef Ole Erik Almlid. Foto: Kristin Svorte
VARSKO: Det går et varselrop fra norske bedrifter til partiene som sonderer på Hurdalssjøen, ifølge NHO sjef Ole Erik Almlid. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV møttes torsdag til første dag med sonderinger på Hurdalsjøen Hotell utenfor Oslo. Målet er å avklare om det er grunnlag for å gå videre til formelle regjeringsforhandlinger.

- Uansett hva utfallet blir, vil jeg si at dette er en marsjordre fra norske bedrifter til landets neste regjering, sier NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

Klare prioriteringer

Arbeidsgiverforeningens ferskeste medlemsundersøkelse ble tatt opp rett før stortingsvalget 13. september. Over 2700 NHO-bedrifter har rangert hvilke rammebetingelser det er viktigst å prioritere i kommende stortingsperiode.

På suveren førsteplass kommer bedriftenes behov for å sikre seg kvalifisert arbeidskraft.

Hele ni av ti bedrifter peker på kompetanse som viktig eller svært viktig. Faktisk sier hele 52 prosent at det er svært viktig at vi har et «utdanningssystem som leverer kandidater tilpasset arbeidslivets behov».

- Dette er et varselrop fra norske bedrifter. De står klare til å ta fatt på det grønne skiftet. Men de trenger mer og riktigere kompetanse. Vi går på en kjempesmell om vi ikke klarer å sikre bedriftene tilgang på den kompetansen de trenger, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer