Streikevarsel

Kan bli stor mat- og drikkestreik

LO varsler tirsdag at 23 000 medlemmer kan tas ut i streik, om det ikke blir enighet i meklingen.

KAN BLI TOMT: Dersom det blir storstreik i frontfagsoppgjøret, kan butikker og barer tømmes for øl. Foto: Berit Roald / NTB
KAN BLI TOMT: Dersom det blir storstreik i frontfagsoppgjøret, kan butikker og barer tømmes for øl. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag varsler LO at det kan bli storstreik dersom lønnsoppgjøret med NHO bryter sammen. Totalt 23 000 medlemmer kan tas ut i første streikerunde fra søndag.

Totalt kan rundt 185 000 LO-organiserte bli tatt ut hvis en storstreik i frontfaget blir langvarig.

LO har også lagt ut en liste over hvilke medlemmer som tas ut i streik. Her står blant andre drikkeprodusentene Ringnes, Aass, Mack, Grans, Hansa og Coca Cola.

- Kan bli tomt for øl

Forbundsleder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Anne Berit Aker Hansen, forteller at de har rundt 1600 medlemmer som er inkludert i streikevarselet. Det er i første omgang medlemmer i den såkalte nytelsesdelen av forbundet som tas ut i eventuell streik.

- Kan det bli ølkrise?

- Blir det streik så vil det jo bli tomt for øl etterhvert. Alle bryggerier av en viss størrelse er tatt ut på denne lista. Blir det varme soldager og mange på uteservering, kan det bli tomt etter hvert, sier hun til Børsen.

- Vi tar jo ut dem som produserer drikkevarene, noe som betyr at sakte, men sikkert, vil lagrene tømmes i verdikjeden. Hvor lang tid det tar, er vanskelig å svare på. Det vil i så fall gjelde både i dagligvarebutikker og restaurant- og reiseliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer