- Kan bli tapssluk av dimensjoner

Arild Hermstad i MDG advarer mot at staten skal gå inn og redde Norwegian fra konkurs i forbindelse med coronakrisen.

FRYKTER REDNINGSPAKKE: MDG frykter at en redningspakke til Norwegian i form av oppkjøp kan bli et tapssluk av dimensjoner. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRYKTER REDNINGSPAKKE: MDG frykter at en redningspakke til Norwegian i form av oppkjøp kan bli et tapssluk av dimensjoner. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag gikk Norwegian ut og ba norske myndigheter om krisehjelp for at de skal kunne komme seg gjennom utfordringene i forbindelse med coronakrisen.

Det kom etter at det samme dag ble kjent at danske og svenske myndigheter hadde gått sammen om å stille garantier for 3 milliarder svenske kroner til konkurrenten SAS.

Miljøpartiet De Grønne er skeptiske til at norske myndigheter skal kjøpe seg inn i Norwegian, eller gi lånegarantier, for å redde selskapet.

– Norwegian er et privat selskap, som også i utgangspunktet før coronakrisen kom, var nær en konkurssituasjon før jul. Det betyr at hvis vi nå går inn og sier at vi skal støtte dem med et milliardbeløp, så vet vi ikke hvor mye det vil ende med. Det kan bli et tapssluk av dimensjoner, sier partiets nasjonale talsperson Arild Hermstad på Politisk Kvarter på NRK torsdag.

Han er klar på at også kollektivselskaper, fergeselskaper og godstransport også sliter under coronautbruddet.

– Alle disse selskapene har, eller kommer til å få, økonomiske problemer fremover. Da er det rart hvis vi skal si at staten skal kaste milliarder etter flybransjen, og så skal vi se hva vi skal gjøre med resten, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer