Kan bli tomt

Storstreiken fører til at butikkhyllene kan gå tomme for søtsaker og snacks

RAMMES: Storstreiken gjør at flere fabrikker rammes. Foto: Lise Åserud / NTB
RAMMES: Storstreiken gjør at flere fabrikker rammes. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag har det blitt meklet intenst mellom partene NHO, LO og YS i Hotell Opera i Oslo.

Riksmekleren forteller at det ble lagt fram en skisse til løsning helt på slutten av meklingen.

- Den skissen har arbeidsgiver akseptert, mens den har vært forkastet fra arbeidstaker. Det er ikke grunnlag for å fortsette arbeidet nå, sier Ruland.

Det betyr at 25 000 LO- og YS-medlemmer tas ut i streik fra mandag.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik om storstreik etter brudd i forhandlingene mellom NHO og LO. Video: Mathias Moene Rød. Reporter: Anniken Aronsen. Vis mer

Børsen har meldt at både tappekraner og butikkhyller kan bli tomme som følge av streiken.

Både Diplom-Is, Hansa bryggerier og Ringnes har alle uttalt at de kommer til stanse produksjonen som en direkte konsekvens av storstreiken, ettersom det ikke er mulig å drive forsvarlig drift når såpass mange ansatte blir tatt ut i streik.

Men det er ikke alt.

- Full stans i produksjonen

Storstreiken gjør også at godteriprodusenten Nidar stanser all produksjon av sjokolade og søtsaker fra og med mandag, kunne NTB melde søndag kveld. Det betyr at det kan gå tomt for søtsaker som Smash, Stratos, Laban og Bamsemums i tiden framover.

- Grossistene henter fra lager. Det som står klart nå, vil de klare å hente ut, men også dem som jobber på lager tas ut i streik, sier hovedtillitsvalgt for NNN i Nidar, Stig-Gøran Nilsen i Chokoladearbeidernes Klubb til NTB.

Dagbladets kommentator, Martine Aurdal, sier LO er god rustet til å kunne streike i lang tid med en stor streikekasse. Video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Nå melder Oppland Arbeiderblad om at også Orkla Confectionery & Snacks også er blant dem som blir rammet, hvor 50 av deres ansatte på Kims-fabrikken i Skreia skal streike fra mandag av.

- Det blir full stans i produksjonen mandag morgen. De øvrige konsekvensene av det må vi komme tilbake til, sier fabrikksjef Jens Kristian Ulsrud til avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer