- Kan bli upopulær

Etter flere måneder med spekulasjoner og heftig debatt kom den offisielle kunngjøringen fredag: Jens Stoltenberg blir Norges nye sentralbanksjef.

NY SJEFSJOBB: Jens Stoltenberg blir Norges nye sentralbanksjef. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
NY SJEFSJOBB: Jens Stoltenberg blir Norges nye sentralbanksjef. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Ap-leder og nåværende Nato-sjef Jens Stoltenberg (62) ble utnevnt som ny sentralbanksjef fredag. De færreste Børsen har vært i kontakt med er spesielt overrasket.

Kari Due-Andresen, sjeføkonom og analysesjef i Akershus Eiendom, forteller at hun ventet utfallet.

- Jeg mener det var et luksusproblem, vi hadde to aktuelle kandidater. Uansett hvem som hadde fått jobben, har vi fått en god sentralbanksjef, sier hun til Børsen.

- Pondus

Hun understreker at Stoltenberg og Bache var to veldig ulike kanditater.

- Jens har definitivt stor forståelse for hvordan norsk økonomi virker etter å ha sitter med dette i mange år. Hans lange fartstid og pondus vil gi ham noen fordeler i de andre oppgavene jobben innebærer. Blant annet å være øverste sjef for oljefondet.

Due-Andresen sier hun føler seg trygg på at han vil gjøre en glimrende jobb.

- Jeg tror nok han kan bli upopulær. Det er han ikke så vant til. Han blir nødt til å sette opp renta. Kanskje fire ganger i år. Det vil bidra til å bremse jobb- og inntekstveksten. Og øke utgiftene. Det kan potensielt bli en utakknemlig jobb å gjøre framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer