Frykter kaos på svenskegrensa:

- Kan bli vanskelig å komme tilbake

Mens butikkene i Sverige jobber på spreng for å bli klare til åpning, frykter flere aktører kaos på grensene i morgen.

FRYKTER KØ-KAOS: Bildet viser grenseovergangen på den gamle Svinesundbrua mellom Norge og Sverige. Til helga ventes det en kraftig økning i trafikken her, og flere frykter lange køer. Foto: Vidar Ruud / NTB
FRYKTER KØ-KAOS: Bildet viser grenseovergangen på den gamle Svinesundbrua mellom Norge og Sverige. Til helga ventes det en kraftig økning i trafikken her, og flere frykter lange køer. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Etter 15 lange og traumatiske måneder, er vi veldig glade for at vi nå endelig begynner å se lyset i enden av tunnelen.

Det sier senterleder Ståle Løvheim ved Nordby Shoppingcenter til Børsen, litt over 24 timer før svenskegrensa åpner for fullvaksinerte nordmenn. Etter å ha fått klarsignal fra regjeringen onsdag, jobbes det nå på spreng med å få senteret klart for storinnrykk fredag.

Samtidig fortviler han over det han beskriver som manglende informasjon fra norske myndigheter.

- Frykter kaos

For siden nyheten om grenseåpningen ble kjent i går, har mange nordmenn tatt kontakt for å få svar på en lang rekke spørsmål:

- Må de fylle ut innreisepapirer? Hvordan fungerer framvisning av coronapasset? Må absolutt alle testes på grensa? Hvordan fungerer det? Hva koster testen? Alt dette er spørsmål vi får, men som vi ikke har svar på. Vi klarer ikke å få klare svar fra den norske regjeringen, kommunene, politiet eller tollvesenet, sier en oppgitt senterleder.

Den store frykten er at det skal komme et storinnrykk av nordmenn, uten at man er tilstrekkelig forberedt ved grenseovergangene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.