Historisk hetebølge i Kina:

- Kan bli verre enn corona

En historisk hetebølge kan potensielt skape enorme problemer for kinesisk økonomi.

TØRKE: Hetebølgen i Kina har tørket inn elver, som her ved byen Chongqing. Elva Jialing, en sideelv til Yangtze, nærmer seg rekorslav vannstand. Tørken og heten kan få store konsveknser for kinesisk økonomi, med potensiell smitteeffekt på de globale forsyningskjedene. Foto: REUTERS / Thomas Peter / NTB
TØRKE: Hetebølgen i Kina har tørket inn elver, som her ved byen Chongqing. Elva Jialing, en sideelv til Yangtze, nærmer seg rekorslav vannstand. Tørken og heten kan få store konsveknser for kinesisk økonomi, med potensiell smitteeffekt på de globale forsyningskjedene. Foto: REUTERS / Thomas Peter / NTB Vis mer
Publisert

- Disse nedstengningene har potensial til å påvirke forsyningskjedene like hardt, om ikke hardere, enn coronanedstengningene, sier Mirko Woitzik i Everstream Analytics, et analyseselskap som har spesialisert seg på forsyningskjeder, til Fortune.

For ikke før var Kina i ferd med å legge bak seg kraftig coronanedstenginger, som preget viktige områder så seint som i vår, så kommer det nye problemer.

Denne gangen er det en historisk hetebølge som er i ferd med å sende kinesisk økonomi ut i problemer.

Historisk hetebølge

Kina står nemlig overfor den verste hetebølgen på 60 år, med temperaturer på over 40 grader, og en nøkkelprovins står overfor de verste økonomiske utfordringene som følge av heten.

I Sichuan, en av Kinas viktigste industriregioner, med til sammen 80 millioner innbyggere, har hetebølgen forverret en pågående tørke, og halvert vannstanden ved vannkraftreservoarene denne måneden.

Rundt 80 prosent av energien til Sichuan kommer fra vannkraft, og ettersom innbyggerne i området bruker mer energi enn vanlig for å holde seg avkjølt i den trykkende heten, blir det store utfordringer med energiforsyningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer