- Kan dra ned gardinene

Forretningsmannen Atle Sommerfeldt tror mange vil gi opp hvis Spania igjen blir rødmerket for corona.

ALICANTE: Drøye tre måneder etter at Spania gikk i lockdown, kunne de første turistene fra EU og Schengen-området slippe inn igjen i landet den 21. juni. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Video: Ingunn Dorholt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets finansnettsted Børsen ringer forretningsmannen Atle Sommerfeldt hjemme i Skudeneshavn da han nettopp har fulgt datteren og familien hennes til flyplassen.

De skal til hjemmet sitt i Elche i Spania, der datteren jobber som lærer på den norske skolen i Rojales.

Sommerfeldt sier at tidene aldri har vært så vanskelige som under corona-krisen, på de 20 årene hans firma Spaniasommer har markedsført boliger i det norske markedet for selskaper og privatpersoner.

Og det er ikke over: Mandag advarte Folkehelseinstituttet om at Spania kan bli «rødt» i slutten av uka hvis det ikke skjer endringer de nærmeste dagene.

- Gikk i stå

- Det gikk helt i stå for de aller fleste kundene i mars, april og mai. De måtte stenge dørene, og de fikk ikke engang lov å ta imot folk på kontorene sine, forteller Sommerfeldt, som selv har et hus i Altea på Costa Blanca.

For hans eget firma har det ikke vært så ille, fordi mange kunder har fortsatt å annonsere hos ham, for å vise at de er der. Etter at Norge droppet karantenekravet etter reiser til Spania, har det vært litt bedre for mange av firmaene han har som kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer