Russland

Kan få hjelp av Kim

Russiske myndigheter åpner for å bruke nordkoreansk arbeidskraft til å gjenoppbygge okkuperte territorier i Ukraina.

KLARE: Aleksandr Matsegora, den russiske ambassadøren til Nord-Korea, hevder nordkoreanske arbeidere står klare til å gjenoppbygge okkuperte territorier i Ukraina. Foto: Den russiske ambassaden i Nord-Korea / pressefoto
KLARE: Aleksandr Matsegora, den russiske ambassadøren til Nord-Korea, hevder nordkoreanske arbeidere står klare til å gjenoppbygge okkuperte territorier i Ukraina. Foto: Den russiske ambassaden i Nord-Korea / pressefoto Vis mer
Publisert

Russlands ambassadør til Nord-Korea, Aleksandr Matsegora, uttaler i et intervju med den statskontrollerte russiske avisa Izvestia at det er gode muligheter for samarbeid mellom Nord-Korea og de selverklærte folkerepublikkene i Donbas.

Utspillet er også omtalt av The Guardian og det sørkoreanske nettstedet NK News.

- Står klare

Han sier blant annet at høyt kvalifiserte nordkoreanere står klare til å bidra i gjenoppbygging etter krigen.

- Nordkoreanske bygningsarbeidere vil være til stor hjelp for å gjenoppbygge infrastruktur og industri ødelagt av de tilbaketrekkende ukronazistene, sier Matsegora til Izvestia.

Russiske myndigheter har spilt tungt på å stemple ukrainske myndigheter som nazistiske under konflikten, og omtaler hele krigen som en «spesialoperasjon» for å «denazifisere» landet.

Handel

Matsegora hevder i intervjuet at Nord-Korea og utbryterrepublikkene kan bytte et «bredt spekter av varer» med hverandre. Han viser til at det i sovjettida ble importert store mengder råvarer til metallindustrien til havna i den nå okkuperte ukrainske byen Melitopol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer