Russland

Kan få hjelp av Kim

Russiske myndigheter åpner for å bruke nordkoreansk arbeidskraft til å gjenoppbygge okkuperte territorier i Ukraina.

KLARE: Aleksandr Matsegora, den russiske ambassadøren til Nord-Korea, hevder nordkoreanske arbeidere står klare til å gjenoppbygge okkuperte territorier i Ukraina. Foto: Den russiske ambassaden i Nord-Korea / pressefoto
KLARE: Aleksandr Matsegora, den russiske ambassadøren til Nord-Korea, hevder nordkoreanske arbeidere står klare til å gjenoppbygge okkuperte territorier i Ukraina. Foto: Den russiske ambassaden i Nord-Korea / pressefoto Vis mer
Publisert

Russlands ambassadør til Nord-Korea, Aleksandr Matsegora, uttaler i et intervju med den statskontrollerte russiske avisa Izvestia at det er gode muligheter for samarbeid mellom Nord-Korea og de selverklærte folkerepublikkene i Donbas.

Utspillet er også omtalt av The Guardian og det sørkoreanske nettstedet NK News.

- Står klare

Han sier blant annet at høyt kvalifiserte nordkoreanere står klare til å bidra i gjenoppbygging etter krigen.

- Nordkoreanske bygningsarbeidere vil være til stor hjelp for å gjenoppbygge infrastruktur og industri ødelagt av de tilbaketrekkende ukronazistene, sier Matsegora til Izvestia.

Russiske myndigheter har spilt tungt på å stemple ukrainske myndigheter som nazistiske under konflikten, og omtaler hele krigen som en «spesialoperasjon» for å «denazifisere» landet.

Handel

Matsegora hevder i intervjuet at Nord-Korea og utbryterrepublikkene kan bytte et «bredt spekter av varer» med hverandre. Han viser til at det i sovjettida ble importert store mengder råvarer til metallindustrien til havna i den nå okkuperte ukrainske byen Melitopol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.