Eva Kaili:

Kan felles av medtiltalt

En av de pågrepne i korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet har inngått en avtale der han lover å forklare seg, ifølge påtalemyndigheten i Belgia.

TILTALT: EU-parlamentets visepresident Eva Kaili og samboeren Francesco Giorgi er tiltalt i korrupsjonsskandalen. Foto: AFP / NTB
TILTALT: EU-parlamentets visepresident Eva Kaili og samboeren Francesco Giorgi er tiltalt i korrupsjonsskandalen. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det er snakk om italienske Pier Antonio Panzeri (67), som tidligere var representant i EU-parlamentet.

Han ble pågrepet i desember, sammen med tre andre personer. En av dem var Eva Kaili, en av de 14 visepresidentene i EU-parlamentet.

De pågrepne beskyldes for å ha påvirket EU-beslutninger om Qatar og Marokko i bytte mot gaver og penger. Påtalemyndigheten har siktet dem for å ha vært med i en kriminell organisasjon, hvitvasking og korrupsjon.

Redusert straff

Tirsdag opplyser den belgiske påtalemyndigheten at Panzeri har inngått en avtale der han lover å oppgi «substansielle, avslørende, sannferdige og komplette» opplysninger om de andre involverte.

Til gjengjeld vil han få redusert straff. Han må likevel belage seg på å måtte sone i fengsel. I tillegg vil han få en bot og 1 million euro konfiskert.

Myndighetene i Qatar og Marokko har avvist at de har gjort noe galt i forbindelse med saken, som har sendt sjokkbølger gjennom EU-parlamentet og den sosialdemokratiske grupperingen i den folkevalgte forsamlingen.

Samboer

Både Kaili og Panzeri har tilhørt den sosialdemokratiske grupperingen S&D. Kailis samboer Francesco Giorgi, som tidligere jobbet for Panzeri, er også blant de pågrepne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer