Nye regler for utslippkutt truer pizzeriaene i New York. Ovnene restaurantene bruker er ifølge byens avdeling for miljøbeskyttelse, blant de største bidragsyterne til dårligere luftkvalitet i byen.
- Alle newyorkere fortjener å puste inn sunn luft, sier Ted Timbers, talsperson for avdelingen.

Hummerkvinnen (103) nekter å slutte
Det skriver tabloidavisa New York Post.
De nye reglene - dersom de blir vedtatt - skal bidra til store kutt i karbonutslippet, men det vil bli en dyr affære for restauranteierne, ifølge nettstedet.
Kroken på døra
Hvis regelendringen går igjennom, må eiere med ovner fra før mai 2016 installere dyre utslippskontrollenheter.
Ifølge en talsperson fra avdelingen for miljøbeskyttelse kan rundt 100 restauranter bli rammet av regelendringen.
Eieren av pizzarestauranten Paulie Gees i Greenpoint, Paul Giannone, er en av dem som står i fare for å måtte punge ut.

Nylig skal han ha kjøpt nytt luftfiltersystem til en verdi at 20 000 dollar. Det tilsvarer over 200 000 norske kroner.
Skulle regelendringen gjennomføres må han likevel gå til innkjøp av en kontrollenhet.

Advarer etter dette: - Helt grusomt
- Det er ikke bare kostnadene ved å ha den installert. Jeg må også betale for vedlikeholdet, sier Giannone.
- Koster oss en formue
En anonym restauranteier skal ha gått hardt ut mot politikerne i byen, ifølge New York Post.
Eieren skal ha uttalt at politikerne kommer til å ødelegge pizzaene deres med den nye regelendringen.
- Det kommer til å koste oss en formue. I tillegg kommer det til å ødelegge smaken på pizzaen.
Den anonyme kilden skjønner ikke hvor mye litt røykt fra ovnene hans kan ødelegge miljøet.
- Tror du virkelig at du bedrer miljøet med fjerne pizzaovnene, spør han retorisk.