- Kan føre til total nedsmelting

Natt til torsdag kunngjorde president Donald Trump at all innreise fra Europa, unntatt Storbritannia, forbys. Norsk Flygerforbund frykter dramatiske konsekvenser.

Publisert
Sist oppdatert

Leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, frykter at hele infrastrukturen innen luftfart kommer til å forandres som følge av innreiseforbudet til USA, som ble innført natt til torsdag.

- Dette har episke dimensjoner for luftfart. Det kan føre til total nedsmelting. Her må myndighetene gripe inn rett og slett. Hele transportinfrastrukturen innen luftfart kan jo endres dramatisk, sier han til NTB.

Overfor Dagbladet sier Carlsen at han frykter at de økonomiske konsekvensene for flyselskap i både Nord-Amerika og Europa vil være dramatiske.

- Nå må myndighetene være forberedt på å sette inn effektive og dyptgripende tiltak, for bransjen klarer ikke å unngå nedsmelting alene. Det vil altså være behov for helt utradisjonelle metoder for å berge det som er nødvendig for å opprettholde driften, sier han til Dagbladet.

Tiltak

Foreløpig forløper SAS og Norwegians flyreiser til USA seg som før, bekrefter flyselskapene overfor NTB.

- Våre medlemmer er selvsagt bekymret for situasjonen på arbeidsplassen. Foreløpig er det ingen som er permittert, men selskapene har varslet at de kan bli nødt til å permittere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer