Advarer mot kunstig intelligens:

- Kan føre til utryddelse

Nye advarsler mot kunstig intelligens. - Å begrense faren for utryddelse bør være en global prioritet, heter det i et opprop fra eksperter.

KRITISK: AI-ekspert Sam Altman er en av dem som har signert oppropet hvor eksperter advarer mot kunstig intelligens. Foto: Sven Hoppe / DPA / AP / NTB
KRITISK: AI-ekspert Sam Altman er en av dem som har signert oppropet hvor eksperter advarer mot kunstig intelligens. Foto: Sven Hoppe / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Over 200 eksperter og bransjefolk, blant dem Geoffrey Hinton (75) som er omtalt som KI-gudfaren, har signert på et opprop hvor det advares mot at kunstig intelligens (KI) kan føre til utryddelse av menneskeheten. Det melder BBC.

- Å begrense utryddelsesrisikoen fra KI bør være en global prioritet ved siden av andre samfunnsmessige risikoer som pandemier og atomkrig, heter det i oppropet på Centre for AI Safety.

- Vanskelig å forhindre

I 2012 var Geoffrey Hinton (75) med på å utvikle et nevralt nettverk med dyp maskinlæring, som la grunnlaget for kunstig intelligens (KI). For kort tid siden sa han imidlertid opp jobben i Google. Årsaken skal ha vært at han vil advare om utviklingen innenfor nettopp kunstig intelligens.

- Det er vanskelig å se hvordan man skal klare å forhindre aktører med ondsinnede hensikter fra å utnytte teknologien, sa Hinton i et intervju med New York Times.

Også kjente navn som Sam Altman, Demis Hassabis og Dario Amodei har signert oppropet. Andre eksperter har imidlertid tatt til motmæle. De mener frykten er svært overdrevet.

- Ikke i nærheten

Blant dem som har stemplet oppropet som blåst ut av proporsjoner, er professor Yann LeCunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.