Norwegian

Kan gi regjeringen Norwegian-smell

Ap og Frp åpner for å støtte Sp's forslag om å gi kontantstøtte til luftfarten. Dermed kan det være flertall på Stortinget for å redde Norwegian - tross regjeringens nei.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen mandag. Vis mer
Publisert

200 Norwegian-ansatte markerte onsdag til støtte for sitt eget selskap utenfor Stortinget.

De vil ha politikernes hjelp til å sikre arbeidsplassene sine.

Frp's erfarne samferdselspolitiker Bård Hoksrud var en av dem som møtte demonstrantene.

- Vi har vært tydelige hele veien at vi ønsker å sikre at vi har selskapene der, fordi konkurranse er bra for alle kundene og alle som bor i hele landet. Vi trenger å ha flere selskaper. Norwegian er ett av de selskapene, sier Hoksrud til Dagbladet utenfor Stortinget.

Frp er det partiet som kan sitte på nøkkelen for selskapet. Inne på Stortinget sitter nå hans partikollega Sylvi Listhaug i forhandlinger med regjeringen om både statsbudsjett for neste år og støtte til kriserammet næringsliv og luftfart.

Hoksrud gjør det klart at de vil jobbe for en løsning.

- Vi må se hvordan vi kan gjøre dette på en god måte.

Samtidig understreker han at dette ikke kan skje uten at selskapet tar grep om sin store gjeld. Ifølge næringsminister Iselin Nybø (V) er denne på over 40 milliarder kroner.

- Eierne og Norwegian er nødt til å gjøre noe med gjelda de har. Vi må ivareta interessene til skattebetalerne, men vi vil selvfølgelig jobbe for å bevare arbeidsplassene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer