Kan gi tomme butikkhyller

Importøren vet ikke hvor lenge polarbrødlagrene vil vare. Storbrannen i Sverige kan føre til tomme butikkhyller i Norge.

BRANN: Natt til mandag brøt det ut stor brann ved Polarbrøds fabrikk i Älvsbyn, nord-øst i Sverige. Video: Expressen/Redningstjenesten i Sverige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare brannruinene er igjen etter at Polarbrøds fabrikk i Älvsbyn, nord-øst i Sverige, gikk opp i flammer natt til mandag.

Så, utpå ettermiddagen mandag, tok det igjen fyr i det som var ruinene. Mandag kveld melder SVT i Norrbotten at brannen omsider er under kontroll.

Ifølge Dagens Nyheter startet brannen ved et transportbånd, for så å spre seg til taket. Det skal ha vært en brødklump som tok fyr inne i en av ovnene og førte til brannen.

- Den ble med på et samlebånd, og førte til at plast tok fyr. Vi forsøkte å slukke, men det gikk ikke. Til slutt kunne vi ikke lenger være der, så det var bare å komme seg ut, sier en ansatt til Dagens Nyheter.

Også leveringen av polarbrød til Norge vil bli påvirket av brannen. Det opplyser Jarle Findal, daglig leder i Findal & Krogh som er ansvarlig for import av produktet her til lands.

- Mye er uklart

- All produksjonen av polarbrød skjer i Sverige, hvor vi har to fabrikker. Men de produktene som går til Norge er i all hovedsak fra fabrikken som nå har brent ned, sier Findal til Børsen.

Han priser seg lykkelig over at ingen av de flere hundre ansatte ved fabrikken ble skadd under den enorme brannen natt til mandag. Hvordan de nå skal løse situasjonen som potensielt kan medføre tomme butikkhyller, jobbes det ifølge Findal på spreng med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.