Etterforskningen mot Donald Trump

Kan gi Trump mer trøbbel

Påtalemyndigheten ser nærmere på byggingen av Trump Tower i Chicago.

SKUFFENDE PROSJEKT: Trump Tower i Chicago omtales som et skuffende prosjekt for Trump. Nå etterforsker påtalemyndigheten låneavtaler. Foto: Kamil Krzaczynski / AFP / NTB
SKUFFENDE PROSJEKT: Trump Tower i Chicago omtales som et skuffende prosjekt for Trump. Nå etterforsker påtalemyndigheten låneavtaler. Foto: Kamil Krzaczynski / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påtalemyndigheten spisser etterforskningen mot Donald Trump. Nå skal de gå nærmere inn på et lån den tidligere presidenten skal ha tatt ut for å bygge mektige Trump Tower i Chicago.

CNN skriver at statsadvokaten på Manhattan i New York har bedt om å få utlevert dokumenter fra et selskap som skal ha lånt Trump penger til å bygge den spektakulære skyskraperen. Begjæringen skal ha kommet seint i fjor.

ETTERFORSKES: Ivanka og Donald Trump på toppen av leilighets- og hotellbygget i 2008. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB
ETTERFORSKES: Ivanka og Donald Trump på toppen av leilighets- og hotellbygget i 2008. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB Vis mer

Målet er å etterforske om Trump Organization villedet utlåneren eller forsikringsselskapene om eiendomsverdier.

Dette ser de på

Investeringsselsskapet Fortress er interessant for etterforskerne på grunn av et lån på 130 millioner dollar gitt til Trump Organization for byggingen av skyskraperen.

Ifølge CNN skal Fortress ha sagt at 100 millioner av lånet ikke trengte å bli betalt tilbake. Dette skal ha vært verdt rundt 150 millioner dollar, inkludert renter og gebyrer, ifølge rettsdokumenter, og skal ha vært for å sikre en tilbakebetaling på rundt 45 millioner dollar på et tidspunkt da eiendomsmarkedet slet på grunn av finanskrisa.

Det påtalemyndigheten skal etterforske, er om Trump og firmaet hans bokførte denne avtalen som inntekt, slik som kreves, og om de betalte riktig skattebeløp.

Trump Organization har ikke besvart CNNs henvendelser.

Skuffelse

Alan Garten, advokat for Trump Organization, sa imidlertid til New York Times i oktober at firmaet og Trump har behandlet alle ettergitte lån og skatt på rett måte.

Storavisa skrev den gang at da skyskraperen viste seg å være en skuffelse, fikk han avverget lånene og saksøkte banken. Avisa hevder også at Trump i stor grad unngikk å betale skatt for det.

Ifølge skattedokumenter New York Times sitter på, skal utlånerne ha ettergitt ei gjeld på rundt 287 millioner dollar - mye av det direkte knyttet til skyskraperen i Chicago.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer