Etterforskningen mot Donald Trump

Kan gi Trump mer trøbbel

Påtalemyndigheten ser nærmere på byggingen av Trump Tower i Chicago.

SKUFFENDE PROSJEKT: Trump Tower i Chicago omtales som et skuffende prosjekt for Trump. Nå etterforsker påtalemyndigheten låneavtaler. Foto: Kamil Krzaczynski / AFP / NTB
SKUFFENDE PROSJEKT: Trump Tower i Chicago omtales som et skuffende prosjekt for Trump. Nå etterforsker påtalemyndigheten låneavtaler. Foto: Kamil Krzaczynski / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påtalemyndigheten spisser etterforskningen mot Donald Trump. Nå skal de gå nærmere inn på et lån den tidligere presidenten skal ha tatt ut for å bygge mektige Trump Tower i Chicago.

CNN skriver at statsadvokaten på Manhattan i New York har bedt om å få utlevert dokumenter fra et selskap som skal ha lånt Trump penger til å bygge den spektakulære skyskraperen. Begjæringen skal ha kommet seint i fjor.

Målet er å etterforske om Trump Organization villedet utlåneren eller forsikringsselskapene om eiendomsverdier.

Dette ser de på

Investeringsselsskapet Fortress er interessant for etterforskerne på grunn av et lån på 130 millioner dollar gitt til Trump Organization for byggingen av skyskraperen.

Ifølge CNN skal Fortress ha sagt at 100 millioner av lånet ikke trengte å bli betalt tilbake. Dette skal ha vært verdt rundt 150 millioner dollar, inkludert renter og gebyrer, ifølge rettsdokumenter, og skal ha vært for å sikre en tilbakebetaling på rundt 45 millioner dollar på et tidspunkt da eiendomsmarkedet slet på grunn av finanskrisa.

Det påtalemyndigheten skal etterforske, er om Trump og firmaet hans bokførte denne avtalen som inntekt, slik som kreves, og om de betalte riktig skattebeløp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer