Klar beskjed om oljepengebruken

- Kan ikke gjøre det

Statsminister Jonas Gahr Støre var tydelig på hva man ikke kunne tillate seg når statsbudsjettet skal vedtas.

KLAR BESKJED: Jonas Gahr Støre møtte pressen i forbindelse med budsjettkonferansen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen møtte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) pressen i forbindelse med regjeringens budsjettkonferanse.

Der kunne han informere om jobben han og resten av regjeringen nå står foran nå som statsbudsjettet etter hvert skal vedtas.

- Det er en oppgave vi tar på stort alvor. Det er en alvorlig tid rundt oss. Det er naturlig å starte med konsekvensene av krigen i Europa som er omfattende, som også treffer Norge. Vi har en krig som har påvirket energimarkedet som fører til store økninger i energikriser i hele Europa, sier Støre.

- Overskriften trygg, økonomisk styring. Det kommer til å bli det vi kaller et stramt og rettferdig budsjett.

ALVORLIGE BLIKK: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møter pressen før budsjettkonferansen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ALVORLIGE BLIKK: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møter pressen før budsjettkonferansen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Statsministeren er klar på at landet har store oppgaver som må løses.

- Vi kan ikke gjøre som man har gjort i tidligere år, bare å bruke flere oljepenger for å løse utfordringer. Tvert imot må vi bruke mindre, og samtidig har vi store utgifter vi skal betale og store oppgaver å gjøre.

Han fortsetter:

- Samtidig har vi store utgifter vi skal betale, og vi har store oppgaver å løse. Det skal være rettferdighet, det skal være omfordeling. Vanlige familier skal føle at de blir godt tatt vare på i velferdsstaten, også i deres personlige økonomi.

Også finansministeren er klar på at regjeringen ikke kan slå seg løs med oljepengene.

- Jeg tror mange kjenner på en uro rundt de økte prisene. Noe av det viktigste om vi skal klare å ta kontroll over det vi kan kontrollere, er at vi ikke bare øker oljepengebruken, det kan føre til enda høyere prisvekst. Over tid rammer det folk med lave og middels inntekter, sier Vedum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer