Ikke ferdig med milliardærene:

- Kan ikke la oss true

Ap's mektige finanstopp har en klar beskjed til milliardærene som flykter landet etter nye skatteøkninger: Det er ikke aktuelt å senke skattene for å beholde rikfolk i landet. Samtidig varsler han ytterlige skatteøkninger.

UAKTUELT: Eigil Knutsen (Ap) sier det ikke er aktuelt å sette ned skattene for å tekkes rikingene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UAKTUELT: Eigil Knutsen (Ap) sier det ikke er aktuelt å sette ned skattene for å tekkes rikingene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Det er ingen gode grunner til å sette ned skattene for å beholde enkeltindivider i Norge.

Det er den klare beskjeden fra leder i finanskomiteen på Stortinget Eigil Knutsen (Ap) dager før regjeringens forslag til statsbudsjett legges fram

Torsdag kommer finansminister Trygve Slagsvold Vedum til Stortinget med budsjettdokumentene som viser hvordan regjeringen vil bruke statens penger neste år. De har varslet et stramt budsjett der valgløfter må brytes, og venter seg «bråk».

Når forslaget er levert blir det opp Knutsen og hans kolleger å finne enighet med budsjettpartner SV.

Trusler

Onsdag skapte Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre bølger da de slapp en real skattebombe. Regjeringen vil øke skattene på kraft- og oppdrett med 33 milliarder neste år.

Før nyheten ble det kjent at Kjell Inge Røkke flytter fra Norge, og siden har flere milliardærer fulgt etter, også etter skattebomba smalt.

- Det er helt forferdelig å bo i Norge nå. Å ha formue i Norge er blitt dobbelt så dyrt, sa eiendomsmagnat Torstein Tvenge til Dagens Næringsliv.

Knutsen sier at regjeringen og Ap ikke lar seg true.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer