Trump Organization

- Kan ikke stoles på

Donald Trumps mangeårige regnskapsfører har kuttet alle bånd til Trump Organization, midt i den pågående granskingen av familiens forretningspraksis.

DROPPET: Regnskapsselskapet Mazars kuttet i forrige uke alle bånd til Trump Organization. Avbildet er Donald Trump og hans datter Ivanka Trump under et besøk i Pennsylvania i 2018. Foto: Reuters / Kevin Lamarque / NTB
DROPPET: Regnskapsselskapet Mazars kuttet i forrige uke alle bånd til Trump Organization. Avbildet er Donald Trump og hans datter Ivanka Trump under et besøk i Pennsylvania i 2018. Foto: Reuters / Kevin Lamarque / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er revisjonsselskapet Mazars som i en årrekke har fungert som regnskapsfører for Trump Organization. Men nå er kundeforholdet avsluttet, viser dokumenter som mandag ble lagt fram i retten i New York.

I et brev til Trump Organization datert 9. februar, skriver William Kelly, juridisk rådgiver for Mazars, at Trumps regnskap for perioden 30. juni 2011 til 30. juni 2020 «ikke lenger kan stoles på», skriver The Guardian.

Kelly skriver også at alle mottakere som «for øyeblikket er avhengige av ett eller flere av disse dokumentene», burde få beskjed om at dokumentene ikke kan stoles på.

«Selv om vi ikke har konkludert med at regnskapet som helhet inneholder vesentlige avvik, mener vi, basert på totalen av omstendighetene, at vårt råd om å ikke lenger stole på finansregnskapene er passende», heter det i brevet.

- Skuffet

Selskapets avgjørelse kommer midt i en pågående granskingen av familiens forretningspraksis, nærmere bestemt en «etterforskning av verdisettingen av eiendommer eid eller kontrollert».

I brevet heter det at regnskapsselskap ikke lenger vil tilby sine tjenester til Trump Organization, og at avgjørelsen ble tatt som følge av deres egen gransking, i tillegg til kriminaletterforskningen fra påtalemyndigheten i New York.

VALG 2024: Donald Trump setter igjen fyr på spekulasjonene om han ønsker å stille til nytt valg. Video: WRN. Vis mer

Brevet ble kjent da rettsdokumenter ble offentliggjort mandag.

I en skriftlig uttalelse fra Trump Organization, heter det at de «er skuffet over at Mazars har valgt å skille veier», men avviser at avvik har funnet sted, skriver ABC News.

«Betydelige bevis»

Letitia James, justisminister i New York har tidligere hevdet at det har blitt oppdaget «betydelige bevis som indikerer at Trump Organization brukte falske og villedende verdivurderinger på flere eiendommer for å oppnå økonomiske fordeler, inkludert lån, forsikringsdekning og skattefradrag i årevis».

Påtalemyndigheten i New York har begjært vitnemål fra både Trump og hans to eldste barn, Donald Trump Jr. og datteren Ivanka Trump. Familien motsetter seg imidlertid stevningene.

COMEBACK: Donald Trump kom med hard kritikk til President Joe Biden under sitt tale i Arizona i forkant av mellomvalget i USA. Reporter: Vegard Kvaale / Foto: NTB/AFP/ROBYN BECK Vis mer

- Donald Trump, Donald Trump Jr. og Ivanka Trump har alle vært tett involvert i transaksjonene det gjelder, så vi vil ikke tolerere deres forsøk på å unngå å vitne i denne etterforskningen, sa Letitia James i januar.

James har slått fast at hennes kontor ikke vil la seg avskrekke, men vil fortsette etterforskningen for å avdekke fakta og søke rettferdighet.

- Uansett hvor mange hindringer Trump og hans familie forsøker å stikke i hjula for oss. Ingen står over loven, sa hun.

James' kontor mener Trump Organization har overdrevet verdier i papirer levert til skattemyndighetene for å rettferdiggjøre flere millioner dollar i skattelettelser, skriver nyhetsbyrået AP.

STEVNET: Ivanka Trump og Donald Trump Jr. ønsker ikke å bidra i etterforskningen av Trump Organization. Her følger de med på Trumps folkemøte i Kenosha, Wisconsin, 2. november 2020. Foto: REUTERS/Carlos Barria / NTB
STEVNET: Ivanka Trump og Donald Trump Jr. ønsker ikke å bidra i etterforskningen av Trump Organization. Her følger de med på Trumps folkemøte i Kenosha, Wisconsin, 2. november 2020. Foto: REUTERS/Carlos Barria / NTB Vis mer

Trump Organization skal eksempelvis ha hevdet at Trumps penthouse på Manhattan var tre ganger så stor som den faktisk er, som utgjør en forskjell på 200 millioner dollar i verdi, mener James' kontor.

Den tidligere presidenten har tidligere omtalt etterforskningen som en «heksejakt».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer