Trump Organization

- Kan ikke stoles på

Donald Trumps mangeårige regnskapsfører har kuttet alle bånd til Trump Organization, midt i den pågående granskingen av familiens forretningspraksis.

DROPPET: Regnskapsselskapet Mazars kuttet i forrige uke alle bånd til Trump Organization. Avbildet er Donald Trump og hans datter Ivanka Trump under et besøk i Pennsylvania i 2018. Foto: Reuters / Kevin Lamarque / NTB
DROPPET: Regnskapsselskapet Mazars kuttet i forrige uke alle bånd til Trump Organization. Avbildet er Donald Trump og hans datter Ivanka Trump under et besøk i Pennsylvania i 2018. Foto: Reuters / Kevin Lamarque / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er revisjonsselskapet Mazars som i en årrekke har fungert som regnskapsfører for Trump Organization. Men nå er kundeforholdet avsluttet, viser dokumenter som mandag ble lagt fram i retten i New York.

I et brev til Trump Organization datert 9. februar, skriver William Kelly, juridisk rådgiver for Mazars, at Trumps regnskap for perioden 30. juni 2011 til 30. juni 2020 «ikke lenger kan stoles på», skriver The Guardian.

Kelly skriver også at alle mottakere som «for øyeblikket er avhengige av ett eller flere av disse dokumentene», burde få beskjed om at dokumentene ikke kan stoles på.

«Selv om vi ikke har konkludert med at regnskapet som helhet inneholder vesentlige avvik, mener vi, basert på totalen av omstendighetene, at vårt råd om å ikke lenger stole på finansregnskapene er passende», heter det i brevet.

- Skuffet

Selskapets avgjørelse kommer midt i en pågående granskingen av familiens forretningspraksis, nærmere bestemt en «etterforskning av verdisettingen av eiendommer eid eller kontrollert».

I brevet heter det at regnskapsselskap ikke lenger vil tilby sine tjenester til Trump Organization, og at avgjørelsen ble tatt som følge av deres egen gransking, i tillegg til kriminaletterforskningen fra påtalemyndigheten i New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer