- Kan komme oppsigelser i morgen

Det tror pilotenes leder i SAS. Nå stiller de knallharde krav til ledelsen.

- OPPSIGELSER: SAS-pilotenes leder tror det kan komme oppsigelser og permitteringer allerede i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- OPPSIGELSER: SAS-pilotenes leder tror det kan komme oppsigelser og permitteringer allerede i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christian Laulund, som er leder både i Norske SAS-flygeres forening og paraplyfagforeningen SAS Pilot Group (SPG), sier at situasjonen nå utvikler seg raskt og at det er vanskelig å forutsi hva som vil skje selv på kort sikt.

At permitteringer er et tema som vil komme på bordet, er han derimot ikke i tvil om.

- Det tror jeg kan bli aktuelt ganske raskt, sier han til Børsen.

- Her kan det komme oppsigelser eller permitteringer i morgen, uten at jeg vet noe om det akkurat nå, og det har selskapet full rett til i en slik situasjon, sier Laulund.

«Det er en alvorlig situasjon verden befinner seg i, og SAS jobber nå kontinuerlig med å finne løsninger for å komme trygt gjennom en vanskelig periode. Vi er i dialog med de ansattes organisasjoner om forslag reduksjon av arbeidstid og tilsvarende lønn, som er ett av flere tiltak for å kutte kostnader. Blant tiltakene som er foreslått er eventuelle permitteringer. Det er per nå ikke sendt ut permitteringsvarsel», skriver SAS' pressesjef John Eckhoff i en e-post til Børsen.

Egne ansatte først

Det Laulund forventer i en sånn situasjon er at selskapet skal «ta hånd om egne ansatte først».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer