Finanstopp fleipet om at Taliban kunne ta livet av TV 2-journalist:

- Kan man sponse Taliban?

Investor Øystein Stray Spetalen spøkte i en Whatsapp-gruppe om at Taliban kunne ta livet av TV 2-reporter Fredrik Græsvik da sistnevnte var i Kabul.

WHATSAPP-GRUPPE: I en gruppe med flere av landets rikeste, ble det fleipet med at Taliban kunne ta livet av journalist Fredrik Græsvik . Foto: NTB
WHATSAPP-GRUPPE: I en gruppe med flere av landets rikeste, ble det fleipet med at Taliban kunne ta livet av journalist Fredrik Græsvik . Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av august ble det lagt ut en artikkel i Whatsapp-gruppen, der flere av landets rikeste personer er medlemmer, om at TV 2 jobbet med å få Græsvik ut av Kabul og tilbake til Norge etter Talibans inntog, skriver Dagens Næringsliv.

«Er det lov å håpe at han blir?» skrev finansmann Dag Arne Wivelstad, som la ut artikkelen.

«Kan man sponse Taliban?» svarte den kjente investoren Øystein Stray Spetalen.

«Blir man steinet eller hengt av Taliban dersom man blir tatt i å drikke alkohol?», skrev Spetalen videre.

Deretter la han ut et manipulert bilde der Fredrik Græsvik nyter alkohol.

«Kan jeg sende dette bildet ned til Taliban?» skrev Øystein Stray Spetalen.

Fredrik Græsvik sier til TV 2 at han forventer en beklagelse.

SVARER OM GRUPPE: Investor Øystein Stray Spetalen svarer om «hemmelig» svertegruppe under Dagbladets valgboden-sending 6. september 2021. Video: Dagbladet TV. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer

- Dette er barnslig, og Spetalen vil sikkert hevde at han bare er morsom. Men her gjør han det klart at han ønsker meg død. Slik retorikk er farlig og forkastelig. At slikt kommer fra en person med mye makt, kan føre til reelle trusler. Jeg forventer at Spetalen beklager sine innspill om hvordan han vil bidra til å få meg drept, sier han.

Spetalen skriver følgende i en e-post til TV 2:

«Jeg kan stille i studio når som helst og debattere denne saken som er en konstruert ikke-sak. Nå må Fredrik Græsvik og TV 2 roe seg ned og puste med magen. Samtlige på Whatsapp-gruppen oppfattet postene som satire og humor. Det tror jeg leserne og seerne til TV 2 også gjør».

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer