Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kan måtte gå av som følge av Sindre Finnes-skandalen.
Dagbladet er kjent med at regjeringen foreløpig utsetter alle planlagte regjeringsendringer i påvente av situasjonen rundt Høyre-leder Erna Solberg.
Økokrim ser nå nærmere på aksjehandlene Finnes gjorde mens kona var statsminister for å vurdere om de skal iverksette etterforskning.
Som Dagbladet tidligere har fortalt, planlegger Jonas Gahr Støre en større rokade i regjeringen i høst, men denne kan ikke gjøres før man er trygg på Huitfeldts skjebne.

Reaksjonene hagler: - Lurt
...så skjedde Sindre
Sindre Finnes har selv sagt at han ønsker en Økokrim-etterforskning velkommen.
Økokrim har besluttet å ikke etterforske Huitfeldt-saken. Men sentrale kilder frykter det vil være vanskelig for Økokrim å etterforske Finnes-saken uten å også åpne etterforskning av Huitfeldt-saken.
Det ene vil lede til andre, er bekymringen, blir Dagbladet fortalt.
Anniken Huitfeldt innrømmet å ha brutt habilitetsreglene ved å ikke gjøre seg kjent med ektemannen Ola Petter Flems aksjehandel og dermed ikke kunne vurdere sin egen habilitet. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ikke villet ofre Huitfeldt, og i regjeringen anså man saken som avsluttet.

- Anbefaler at hun går av
Overlever ikke etterforskning
Helt fram til media avdekket Sindre Finnes' aksjehandel.
Det ses på som umulig at Norge har en utenriksminister som etterforskes av Økokrim, framholder kilder. Dette er særlig satt på spissen med krig i Europa.
Erna Solberg derimot fortalte Dagbladet i går at det ikke er noen automatikk i at hun må gå av selv om Økokrim åpner etterforskning.
Skulle det tas ut en siktelse mot Finnes eller Solberg, vil situasjonen bli en annen ifølge Høyre-lederen.
- Det er vanskelig å se for seg at en Høyre-leder kan bli sittende dersom vedkommende siktes av Økokrim, bekreftet Solberg.

Finnes' sjef: - Et enormt press
Inntrykk av forskjellsbehandling
Jussprofessor Morten Kinander sa tidligere i september at Økokrim kan gi inntrykk av politisk forskjellsbehandling når Ola Borten Moe etterforskes mens Anniken Huitfeldt ikke blir det.
Dette inntrykket av forskjellsbehandling vil ikke være noe mindre dersom familien Solberg, og ikke Huitfeldt, etterforskes.
Erna Solberg sier fredag at hun vil ikke sette noen frist for når Høyre må avklare om hun skal være partiets statsministerkandidat, men peker mot landsmøtet i 2025.
- Det må partiet få lov til å bestemme selv. Jeg tenker det først og fremst beror på hvordan denne saken utvikler seg, og hvordan man vurderer tillit over tid, sier hun.