Danmark letter på innreiseregler:

Kan reise: - Helt vilt deilig

Rett før helga lettet den danske regjeringen opp i reiseveiledningen. Det har ført til at danskene nå kan dra på chartertur - helt uten karantene når de returnerer hjem.

CHARTERTURIST: Danske Lis Frandsen tok med seg hele familien til Mallorca for å feire 70-års dagen sin. Når hun kommer hjem, slipper hun karantene. Det er kun èn ting som setter en demper på ferietilværelsen. Foto: Privat.
CHARTERTURIST: Danske Lis Frandsen tok med seg hele familien til Mallorca for å feire 70-års dagen sin. Når hun kommer hjem, slipper hun karantene. Det er kun èn ting som setter en demper på ferietilværelsen. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Etter mer enn et halvt år med skjerpede reiserestriksjoner har den danske regjeringen nå lettet på tiltakene. Det gjorde de rett før helga, ifølge Danmarks Radio.

Fordi smittetallene begynner å gå ned i flere land i Europa, så ikke utenriksdepartementet noen grunn til å bevare strengere tiltak i alle land.

I Danmark benytter man seg av et system der man skiller mellom gule og oransje land:

Drar du til et gult land, skal du bare være oppmerksom på din egen sikkerhet. I tillegg slipper de å gå i karantene i ti dager når de returnerer hjem til Danmark.

Blant de landene danskene kan reise til, uten karantene når de kommer hjem, er Portugal, Romania, og de Baleariske øyene i Spania, som omfatter ferieøya Mallorca, ifølge hjemmesiden til det danske utenriksdepartementet.

- Deilig å reise

Samme dag som regjeringen lettet på reiserådene, lettet det første danske charterflyet på sju måneder fra flyplassen i København.

Flyet med 189 passasjerer tok kursen mot nettopp Mallorca, ifølge den danske avisa Berlingske.

En av dem som gledet seg til å ta turen ned, var Lis Frandsen som hadde invitert hele familien, med både mann, barn, svigerbarn og barnebarn, til Mallorca for å feire 70-års dagen sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.