- Kan sette ny rekord

Strømprisene i februar lå så lavt at februar 2020 kan bli den billigste strømmåneden registrert, med snittpris på 13,3 øre per kilowattime.

MILDT: I januar var temperaturen 3 til 6 grader over gjennomsnittet for de siste 20 årene i hele landet, og det fortsatte å være mildt i februar. Dermed har vi god fyllingsgrad på vannmagasiner og strømprisen har vært svært lav. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
MILDT: I januar var temperaturen 3 til 6 grader over gjennomsnittet for de siste 20 årene i hele landet, og det fortsatte å være mildt i februar. Dermed har vi god fyllingsgrad på vannmagasiner og strømprisen har vært svært lav. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nettstedet Europower Energi som slår fast at årets andre måned har hatt så lave strømpriser at det konkurrerer med tidenes billigste sommermåneder og kan sette ny rekord.

Særlig i uke 8 var strømpris i Norge på et ekstremt lavt nivå, med snittpris for norske kunder på under 10 øre per kilowattime, ifølge EnerWE.no.

I super-uka i februar var strømprisen på det laveste helt nede i 5,9 øre per kilowattime nå og da i Molde, Trondheim og Tromsø og 6,6 øre i Oslo, Bergen og Kristiansand. I snitt den uka var det imidlertid Kristiansand som lå lavest, med 9,6 øre i strømpris i uke 8, mens kunder i Oslo, og Bergen betalte 9,8 øre per kilowattime i snitt fra 17. til 23. februar. I Molde, Tromsø og Trondheim lå snittprisen på 10,3 øre.

Vindkraft koster mer

Tallene er fra Nord Pool, som er markedsplass for handelen med over 90 prosent av all elektrisk kraft i Norge, og viser at strømmen er billigere enn det vindkraftutbygging kan tilby, ifølge Dagsavisen.

- Vindkraft trenger rundt 30 øre per kilowattime for å dekke investeringer, driftskostnader og avkastning, sier spesialrådgiver Andreas Thon Aasheim i Norwea, bransjeorganisasjonen for vindkraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer