Bill Hwang

Kan sitte på milliarder etter sjokktap

Holder en lav profil etter å ha sendt sjokkbølger gjennom Wall Street.

SKANDALE: I løpet av ei uke i mars tapte Bill Hwang (t.h.) 170 milliarder kroner av sin personlige formue på svært risikable investeringer. Foto: Emile Wamsteker / Bloomberg / Getty Images
SKANDALE: I løpet av ei uke i mars tapte Bill Hwang (t.h.) 170 milliarder kroner av sin personlige formue på svært risikable investeringer. Foto: Emile Wamsteker / Bloomberg / Getty Images Vis mer
Publisert

Det omtales som en av de mest spektakulære fiaskoene i moderne finanshistorie. Ingen enkeltpersoner har tapt så mye penger på så kort tid.

Den «ukjente» børshaien Bill Hwang var en av Wall Streets rikeste. I mars i år rystet han et samlet amerikansk finansmiljø da han tapte sine 20 milliarder dollar, over 170 milliarder kroner, i løpet av få dager.

Nå stiller amerikanske statsadvokater seg det store spørsmålet: Var dette bare et tilfelle av grådighet og overmot på Wall Street, eller var det noe verre? skriver Bloomberg.

Holder en lav profil

Nå om dagen skal Hwang holde en lav profil i hjemtraktene i New Jersey, et nabolag der husene selges til bare noen millioner dollar - som omtales som «beskjedent» for en Wall Street-topp.

Det rolige nabolaget står i skarp kontrast til jetsettlivet han levde som børshai i New York City.

Den sørkoreanske innvandreren balanserte et liv som dypt personlig kristen, der han aktivt deltok i kirka, med svært risikable investeringer med enorme summer, som til slutt gikk alvorlig galt.

Tapte 170 milliarder

Hwangs investeringsselskap, Archego, tjente store penger på vellykka investeringer teknologiaksjer, som LinkedIn, Facebook, Google, Amazon og Netflix, for å nevne noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.