- Kan skape en sjokkresesjon

Slår alarm om de mulige konsekvensene dersom sentralbanken slår ned på renta «med hard hammer.»

EKSTRAORDINÆRT: Banktoppen mener det er et ekstraordinært øyeblikk nå, og peker på flere uromomenter. Foto: Yuriko Nakao / Reuters / NTB
EKSTRAORDINÆRT: Banktoppen mener det er et ekstraordinært øyeblikk nå, og peker på flere uromomenter. Foto: Yuriko Nakao / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den økonomiske utviklingen i verden har fått flere representanter fra eksperteliten til å rope varsko den siste tida.

Inflasjonen har nådd de høyeste nivåene på flere tiår, det er store problemer i de globale forsyningskjedene og coronapandemien skaper fremdeles utfordringer.

Flere frykter at en resesjon, altså alvorlige økonomiske nedgangstider, er et mulig scenario. Citigroups toppsjef Jane Fraser sa nylig at det ser «uunngåelig» ut i Europa, og at det er mulig i USA.

- Paradigmeskifte

Ifølge Ted Pick, toppsjef for institusjonelle verdipapirer i storbanken Morgan Stanley, er det en brukbar sjanse for økonomiske nedgangstider i USA.

Men det vil man ikke kunne vite sikkert før til høsten, sier han ifølge Fortune.

For etter invasjonen av Ukraina, høy inflasjon og høyere renter, vokser det fram en ny økonomisk norm, ifølge Morgan Stanley-toppen.

- Det er et ekstraordinært øyeblikk: Vi har vår første pandemi på 100 år. Vi har vår første invasjon i Europa på 75 år. Og vi har vår første inflasjon rundt om i verden på 40 år, sier Pick, ifølge CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer