Kan stenge for godt

Astrid Lindgrens Värld risikerer konkurs.

MÅTTE STENGE: Astrid Lindgrens verden i Sverige ble tvunget til å innstille nær en hel sesong. Nå trues parken av konkurs. Foto Janerik Henriksson / TT kod 10010 NTB kultur
MÅTTE STENGE: Astrid Lindgrens verden i Sverige ble tvunget til å innstille nær en hel sesong. Nå trues parken av konkurs. Foto Janerik Henriksson / TT kod 10010 NTB kultur Vis mer
Publisert

I stedet for å ferie 40-årsjubileum, står Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby i Sverige i fare for å gå dukken neste år.

Temaparken, som også er en populær turistdestinasjon blant nordmenn, har hittil tapt om lag 120 millioner svenske kroner som følge av coronakrisa. Ifølge Expressen har parken også måttet si opp flere titalls ansatte.

Parkens administrerende direktør, Jocke Johansson, mener det er kritisk å få på plass et tydelig svar om hvorvidt Astrid Lindgrens Värld kan åpne dørene i mai, eller ei.

- Spesielt på skuespillersiden. Auditions er for tiden i gang, og vi intervjuer skuespillere for neste sesong. Vi må gasse på for å kunne åpne i mai, og de må da få tid til å øve, sier han til P4 Jönköping, gjengitt av Expressen.

- Overhengende trussel

Den 130 000 kvadratmeter store temaparken har - med unntak av 11 dager i juni - ligget brakk i hele år. Overfor nyhetsbyrået TT forklarer toppsjefen at parkens framtid nå henger i en tynn tråd.

- Dersom vi ikke kan åpne i mai til neste år - da er trusselen om konkurs overhengende, sier han til TT.

Ifølge Svenska Dagbladet har virksomheten fått bistand gjennom statens lånegarantier. Foreløpig har parken penger til å overleve noen måneder til. Så er det slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.