Nybø svarer Johansen:

- Kan ta det helt med ro

Byrådsleder Raymond Johansen frykter at mange utenlandske arbeidstakere tillates å komme til Norge etter regjeringens nye beslutning. Næringsminister Iselin Nybø sier at han kan ta det helt med ro.

OM IMPORTSMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen onsdag 14. april. Video: NTB. Vis mer
Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo opplyser til Dagbladets finansnettsted Børsen at han frykter at regjeringens utvidelse av unntaksordningen kan tillate mange utenlandske arbeidstakere å komme til Norge.

- Her er jeg ute etter detaljene, gitt. Statsministeren sier at dette er en veldig snever ordning som vil omfatte svært få personer. Men slik vi leser det, så er vi ikke så brennsikre på at dette omfatter svært få. Vi frykter at det omfatter mange, sa Johansen til Dagbladet etter onsdagens pressekonferanse og stilte spørsmål:

- Dette ønsker vi å få klarhet i. Hva er fakta, og hvor mange vil dette potensielt kunne innebære?

Det var tirsdag at næringsminister Iselin Nybø kunngjorde at regjeringen har besluttet å utvide unntaksordningen, og at den fra og med onsdag inkluderer «personell som er strengt nødvendig for å unngå driftsstans i prosjekter eller virksomheter på tvers av bransjer».

- Kan ta det helt med ro

Nå sier hun til Dagbladet at Johansen kan ta det helt med ro.

- Dette er fortsatt en snever ordning, så Johansen kan ta det helt med ro. Unntaksbestemmelsen vil tolkes strengt, og mer enn halvparten av søknadene som er behandlet til nå har fått avslag. Hittil har bare om lag 2800 arbeidstakere fått innreise gjennom ordningen, og vi forventer at antallet vil være beskjedent også med denne begrensede utvidelsen, sier Nybø til Dagbladet og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer