Fersk dom:

Kan ta ferie i 60 uker

- Det kom litt brått på.

VANT: Omsorgsarbeider Eirik Reberg avviser at det er som å vinne i lotto: - Jeg har ærlig tjent hver smitt og smule Video: Kristin Svore. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

- Jeg kunne dratt rett til Cuba og bare kost meg. Men 14 måneders ferie i strekk er jo litt upraktisk når man har barn, smiler Eirik Reberg (58).

En fersk dom fra Borgarting lagmannsrett sier svart på hvitt at Reberg har opparbeidet seg ferie og feriepenger helt fra 2008.

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Men en av landets fremste eksperter på arbeidsrett, Fagforbundets forbundsadvokat Kjetil Edvardsen, sier til Børsen at flere tusen andre kan være i samme båt som Reberg.

Ærlig opptjent

- Det høres ut som å vinne i lotto?

- Det kan man kanskje tro. Men poenget i dommen er at jeg har jobbet for hver smitt og smule. Det er ærlig opptjent fritid og feriepenger, sier Reberg.

Den nevnte dommen stammer fra et massesøksmål mot omsorgsgiganten Aleris i 2018. Selskapet byttet seinere navn til Stendi. Etter at Stendi langt på vei fikk gjennomslag i Oslo tingrett, endte søksmålet med en klar seier for 22 omsorgsarbeidere i Borgarting lagmannsrett.

Eirik Reberg er én av saksøkerne, og han topper lista over hvor mye ferie og feriepenger omsorgsarbeiderne har til gode.

Alle rettigheter

Dommen fra lagmannsretten slår fast at saksøkerne i realiteten var å regne som fast ansatte - med alle tilhørende rettigheter - og ikke som innleide konsulenter.

Som selvstendige næringsdrivende fikk konsulentene en noe høyere utbetaling enn de fast ansatte. Men de fikk ingen andre tillegg, ingen overtid, ulempetillegg eller rett til sykepenger.

FERIEKONGEN: Eirik Reberg har 60 ukers ferie - med tilhørende feriepenger - i banken. Foto: Kristin Svorte
FERIEKONGEN: Eirik Reberg har 60 ukers ferie - med tilhørende feriepenger - i banken. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Stendi ble dømt til å etterbetale erstatninger på til sammen 24,1 millioner kroner - pluss forsinkelsesrenter - samt sakens omkostninger på betydelige 17,5 millioner kroner. Stendi har varslet at de vurderer å anke dommen fra lagmannsretten.

Kravene går tre år tilbake i tid. Alt før den tid er foreldet. Men med ett viktig unntak - nemlig retten til feriefritid og feriepenger.

- Usedvanlig

Da Fagforbundets advokat Kjetil Edvardsen hadde finlest dommen og det gikk opp for ham at saksøkerne hadde vunnet fram på dette punktet, innså han at dette vil kunne få store konsekvenser.

- Dette er jo egentlig smått usedvanlig. Forutsatt at dommen blir rettskraftig, kan Eirik gå til sjefen sin og spørre når han kan ta ut sine 60 ukers ferie med lønn. Fordi han i elleve år har opptjent fem ukers ferie, pluss at han har jo fem ukers ferie for denne sommeren også, sier Edvardsen til Børsen.

Han understreker følgende poeng:

- Ferieloven slår fast at du både skal ha fritid og du skal ha penger. Stendi kan altså ikke kjøpe seg fri ved å tilby Eirik etterutbetaling for den oppsparte ferien, nei han skal også ha fri, understreker forbundsadvokaten.

- Og dette er altså et krav og en rettighet som ikke går ut på dato?

- Korrekt, sier advokaten. Forklaringen på hvorfor det er slik, skal vi komme tilbake til.

- En shitload

Eirik Reberg sier til Børsen at han ble litt paff da det gikk opp for ham at kravet om betalt ferie ikke er omfattet av de vanlige juridiske begrensningene som handler om at slike krav blir foreldet etter tre år.

BYFERIE: Eirik Reberg drømmer om Cuba, men får også feriefølelsen på den nyanlagte Operastranda i Bjørvika i Oslo. Foto Kristin Svorte
BYFERIE: Eirik Reberg drømmer om Cuba, men får også feriefølelsen på den nyanlagte Operastranda i Bjørvika i Oslo. Foto Kristin Svorte Vis mer

- Det kom litt brått på da advokaten gikk gjennom dommen. I teamsmøtet ble det sagt noe sånt som at nå får du tilgang på en shitload av penger, Eirik. Min første tanke var «hva er egentlig gjeldende kurs på en shitload», humrer han.

- Du aner rett og slett ikke hvor mye feriepenger du har til gode?

- Reglene er blitt endret fra 2008 til i dag, så her må det finregnes. Men det kan fort bli et sted mellom 400 000 og 500 000 kroner, antar jeg.

Dommen slår ellers fast at Reberg i tillegg til ferie og feriepenger, også tilkjennes over 1 million kroner i erstatning fordi han ikke har hatt rettigheter han skulle hatt som fast ansatt.

EU-rett avgjørende

Forbundsadvokat Kjetil Edvardsen forklarer at de viste til EU-lovgivning og flere avgjørelser i EU-domstolen under rettssaken i Borgarting lagmannsrett.

VILT: Forbundsadvokat Kjetil Edvardsen i Fagforbundet sier det er smått oppsiktsvekkende at Eirik Reberg kan ta ut 60 uker ferie med lønn, men at EU-jusen er sånn for at en arbeidsgiver ikke skal spekulere i en grunnleggende rettighet som ferie jo er. Foto: Berit Roald / NTB
VILT: Forbundsadvokat Kjetil Edvardsen i Fagforbundet sier det er smått oppsiktsvekkende at Eirik Reberg kan ta ut 60 uker ferie med lønn, men at EU-jusen er sånn for at en arbeidsgiver ikke skal spekulere i en grunnleggende rettighet som ferie jo er. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- EU-retten slår blant annet fast at ferie - i arbeidstidsdirektivets forstand - er en grunnleggende rettighet. Rettigheten står særlig sterkt, og kravet forfaller ikke, men overføres fra år til år så lenge du jobber i bedriften. EU-retten er også tydelig på at arbeidsgiver plikter å sørge for at den ansatte både får feriefritid og feriepenger, sier den erfarne juristen.

Edvardsen har ytterligere et poeng å komme med, noe han selv omtaler som «breaking news».

- Noen vil kanskje mene at det er en smule ironisk at en dom fra EU-domstolen førte til at vi fikk medhold i lagmannsretten i en sak som denne. Jeg har selv moret meg litt over det, selv om jeg ikke er så overrasket. Men et mye viktigere poeng er at når denne dommen blir rettskraftig, så kan alle oppdragstakere som nå vil bli omklassifisert (altså at de får rettigheter de skulle hatt som arbeidstakere) kreve ferie og feriepenger for samtlige år de har jobbet i virksomheten.

- Hvor mange dreier det seg om?

- Slike arbeidsforhold har vært og er en utstrakt praksis i private helse- og omsorgsforetak. Anslagsvis kan det være snakk om 5000 personer. Videre er det stor gjennomtrekk i denne bransjen, og alle som har hatt slike arbeidsforhold i løpet av de siste tre åra, er omfattet av de samme rettighetene. Videre er det tilsvarende forhold i andre bransjer, blant annet innen bud- og transporttjenester, sier Edvardsen.

Selvstendig-felle

Eirik Reberg understreker at feriepenger og feriefritid bare er ett av mange elementer i den omfattende dommen - i en sak som Fagforbundets leder Mette Nord har omtalt som en av norgeshistoriens viktigste arbeidsrettssaker.

- Som konsulenter fikk vi 265 kroner i timen i honorar, mot 230 som vi ville ha fått i lønn som fast ansatte. Forskjellen mellom honorar og lønn er helt avgjørende, og de fleste tenker ikke over den. Så det var jo fristende å slå til på, men altså bare fordi jeg ikke regnet på helheten, sier Reberg, og utdyper:

- Dersom konsulenthonoraret skulle vært reelt konkurransedyktig med et ansettelsesforhold, altså slik at det også dekket opp feriepenger, overtid og forsikring for sykmelding, måtte vi hatt utbetalt et sted mellom 400 og 500 kroner, framholder han.

KOLLEGER: Eirik Reberg får 60 ukers betalt ferie etter kamp om rettighetene sine. Her med Kim Pilgaard, som også vant fram med solide krav mot Stendi. Foto Kristin Svorte
KOLLEGER: Eirik Reberg får 60 ukers betalt ferie etter kamp om rettighetene sine. Her med Kim Pilgaard, som også vant fram med solide krav mot Stendi. Foto Kristin Svorte Vis mer

Kim Pilgaard, en av de andre saksøkerne som i utgangspunktet har et drøyt år med ferie til gode, supplerer:

- Alt dette er jo satser og rettigheter som omfattes av tariffavtalen. Den kan du se langt etter som selvstendig innleid arbeidskraft. Arbeidsgiver argumenterte i retten med at vi hadde hatt så høye honorarer - eller timesatser - at vi tjente bedre enn de fast ansatte. Dommen i lagmannsretten viser tydelig at det er et argument som ikke holder vann, nettopp fordi vi ikke fikk de tilleggene som tarifflønn gir rett til.

Ørkenspredning

Pilgaard er nå pensjonist, og sier at han ikke har planer om å ta ut den opparbeidede ferien. Men feriepengene vil komme godt med.

Reberg vil på sin side forsøke å unngå å ta ut alle 60 ukene samlet.

- Jeg har en drøm som handler om å jobbe for å begrense ørkenspredning. Men jeg har en sønn og forpliktelser som gjør at det ikke er aktuelt å dra på noen lang utenlandstur med det første. Så jeg håper å få til en avtale der jeg kan porsjonere ut den opparbeidede ferien, sier han til Børsen.

- Du vil rett og slett ha enda mer frihet og fleksibilitet - for øvrig et argument som også ble brukt av arbeidsgiveren under rettssakene?

- Mange av oss har satt pris på muligheten til å kunne jobbe mye i perioder og så ha perioder med mye fri, men vi tok feil da vi trodde at denne fleksibiliteten bare kunne oppnås ved å jobbe som selvstendige. Det er fullt mulig å lage individuelt tilpassede turnuser også i et ansettelsesforhold, sier Reberg med full støtte fra Pilgaard.

Sistnevnte er ytterst kritisk til dommen fra Oslo tingrett - som lagmannsretten nå har gjort om på.

- I første instans ble vi bortdømt fordi retten mente at vi tok informerte og opplyste valg. Samtidig kom tingretten til at arbeidstakerbegrepet er så vanskelig å definere at Aleris ikke var å klandre. Det skal godt gjøres å se logikken i en slik argumentasjon, mener Pilgaard.

Lover finlesing av dom

Stendi er blitt forelagt hovedpunktene i denne saken. Kommunikasjonsdirektør Julie C. Borchgrevink henviser til uttalelsen som Stendi har publisert på sine nettsider:

«Vi tar til etterretning at Borgarting lagmannsrett er kommet til en helt annen konklusjon enn Oslo tingrett. Vi registrerer også at et mindretall i lagmannsretten i hovedsak slutter seg til vurderingene fra tingretten. Avgjørelsen fra lagmannsretten avviker vesentlig fra tingrettens vurdering og vi skal derfor bruke god tid på å lese dommen nøye og vurdere å anke», sier advokat Eirik Edvardsen i SANDS på vegne av Stendi.

- Det er ikke noen ny status i saken fra vår side, siden dommen ble kjent. Tingretten kom som kjent til en annen konklusjon, skriver Borchgrevink i en e-post til Børsen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer