Fersk dom:

Kan ta ferie i 60 uker

- Det kom litt brått på.

VANT: Omsorgsarbeider Eirik Reberg avviser at det er som å vinne i lotto: - Jeg har ærlig tjent hver smitt og smule Video: Kristin Svore. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

- Jeg kunne dratt rett til Cuba og bare kost meg. Men 14 måneders ferie i strekk er jo litt upraktisk når man har barn, smiler Eirik Reberg (58).

En fersk dom fra Borgarting lagmannsrett sier svart på hvitt at Reberg har opparbeidet seg ferie og feriepenger helt fra 2008.

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Men en av landets fremste eksperter på arbeidsrett, Fagforbundets forbundsadvokat Kjetil Edvardsen, sier til Børsen at flere tusen andre kan være i samme båt som Reberg.

Ærlig opptjent

- Det høres ut som å vinne i lotto?

- Det kan man kanskje tro. Men poenget i dommen er at jeg har jobbet for hver smitt og smule. Det er ærlig opptjent fritid og feriepenger, sier Reberg.

Den nevnte dommen stammer fra et massesøksmål mot omsorgsgiganten Aleris i 2018. Selskapet byttet seinere navn til Stendi. Etter at Stendi langt på vei fikk gjennomslag i Oslo tingrett, endte søksmålet med en klar seier for 22 omsorgsarbeidere i Borgarting lagmannsrett.

Eirik Reberg er én av saksøkerne, og han topper lista over hvor mye ferie og feriepenger omsorgsarbeiderne har til gode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer