Kan tvinges til å corona-permittere 240 ansatte

Elektronikkprodusenten Hapro har sendt ut permitteringsvarsel til alle sine 240 ansatte.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bakgrunnen er stengte fabrikker i Kina som vi kjøper en del av våre komponenter fra. Uten disse delene vil produksjonen hos oss stoppe opp, sier administrerende direktør Tor Giæver til Børsen.

Frykten for coronaviruset har ført til at børsene i både Norge og i USA har opplevd blodrøde tall de siste dagene. Eksperter frykter at utbruddet kan føre med seg alvorlige økonomiske konsekvenser.

Det første tegnet på at coronaviruset kan slå direkte inn for norsk næringsliv kom fredag, da TV 2 kunne melde om situasjonen hos elektronikkprodusenten Hapro på Jaren i Gran kommune.

Føre-var

Hapro lager avansert elektronikk og leverer blant annet til forsvarsindustrien, offshoreindustrien og produkter som brukes i oljeleting, til telecom-markedet (distribusjon av TV-signaler) og til industribedrifter som blant annet lager elektriske båter.

Permitteringsvarslet gjelder fra 11. mars.

- Vi håper ikke vi kommer dit at det blir nødvendig. Nå får vi rapporter om at noen av fabrikkene i Kina er på vei opp igjen, men at produksjonen ennå ikke går for full fart. Så dette er også et føre-var-tiltak, sier Giæver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer