Kan være et dårlig tegn

Flere snodige tegn kan varsle mørke utsikter for økonomien. - Noen av disse indikatorene kan kanskje ha noe for seg, sier ekspert.

NEDGANGSTEGN: Tidligere sjef for den amerikanske sentralbanken fulgte nøye med på trusesalget. Foto: Fred Prouser / Reuters / NTB
NEDGANGSTEGN: Tidligere sjef for den amerikanske sentralbanken fulgte nøye med på trusesalget. Foto: Fred Prouser / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Frykten for resesjon - et langvarig tilbakeslag i økonomien - har herjet i USA etter at bruttonasjonalprodukt (BNP) krympet i første halvår.

- Veksten i USA er utvilsomt på vei ned og den vil bli svakere, og det er en viss mulighet for at den blir svak nok neste år til å karakteriseres som en resesjon, sier Joachim Bernhardsen, senior investeringsstrateg i Nordea, til Børsen.

Ferske tall torsdag viser at USAs økonomi vokste mer enn ventet - med 2,6 prosent i tredje kvartal.

- BNP-tall hopper opp og ned. Trenden peker nedover, legger Bernhardsen til.

Amazon-gründer Jeff Bezos og JPMorgan Chase-sjef Jamie Dimon er blant næringstoppene som nylig har slått alarm.

Frykter baseball-resultat

Analytikere leter alltid etter noe som kan forutsi en nedgang, og ved siden av tradisjonelle indikatorer finnes det en rekke kuriøse tegn som kan varsle nedgangstider. Og de som heller mot overtro, følger nok spent med på baseball i helga.

Hver gang Philadelphia Phillies har vunnet World Series i baseball, var det midt i et økonomisk kaos: De stakk av med tittelen under resesjonen på 80-tallet og finanskrisen i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer