Nord Stream-lekkasjene:

- Kan være ødelagt for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene.

NORD STREAM: Den svenske kystvakta frigir nye bilder fra gasslekkasjen i Østersjøen. Foto: Kustbevakningen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis ikke Nord Stream 1 og 2 repareres raskt, vil saltvannet korrodere rørsystemet, mener myndighetene, ifølge avisas kilder.

Totalt oppsto det tre lekkasjer på de to gassrørledningene like utenfor den danske øya Bornholm mandag, og siden har spekulasjoner om sabotasje rast.

Bilder fra lekkasjene viser hvitt, boblende hav over store områder.

Danske myndigheter har opprettet en forbudssone av hensyn til sikkerheten til både fly og skip, og har blant annet forsvaret til stede ved lekkasjene. Også svensk kystvakt er involvert, skriver Expressen.

Pressetalsperson Mattias Lindholm i den svenske kystvakta beskriver utslippsområdet som «en aktiv vulkan» hvor gassen kastes titall meter opp i lufta.

- Det pulserer hele tida, og det stiger også opp kraftigere nå og da, og kan nå høyt over vannoverflaten. Det er som kokende skum, forteller han til avisa.

Se nye bilder av gassutslippet i videoen øverst i saken.

Stort område

Danske myndigheter opplyste tirsdag at en av lekkasjene fører til at gassbobler dekker et område på nærmere 1 kilometer i diameter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer