Cyberangrep mot Norge:

Kan være Putins «dekkhistorie»: - Skadepotensial

Dette er gruppa som står bak cyberangrepet på Norge onsdag.

UNDER ANGREP: Norge er onsdag under angrep av den Putin-lojale hackergruppa Killnet. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB
UNDER ANGREP: Norge er onsdag under angrep av den Putin-lojale hackergruppa Killnet. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- God morgen Norge! Alle lag til angrep!

Slik varslet den Putin-lojale russiske hackergruppa Killnet sitt cyberangrep på Norge onsdag morgen. Allerede er flere norske nettsider nede, og på Telegram kommer gruppa også med trusler mot Nato-sjef Jens Stoltenberg og hans famile.

Blant nettsidene de har varslet angrep mot er politiet, BankID, ID-porten hos Difi, Nav, UDI, Digitaliseringsdirektoratet og flere andre norske nettsider og nettjenester.

Både BankIDs nettsider og Arbeidstilsynets nettsider er allerede nede. Altinn skriver at «enkelte brukere opplever ustabilitet».

Bevisst diffuse grenser

Gruppa er en kjent prorussisk aktør, som har stått bak en rekke dataangrep til støtte for invasjonen av Ukraina.

Gruppa viser selv til en NRK-artikkel om et russisk gruveselskap på Svalbard, som ikke får lov til å frakte russiske varer via det norske fastlandet. Dette skal også være motivasjonen for angrepet, melder Killnet ifølge rikskringkasteren.

Få timer seinere krever også det russiske utenriksdepartementet at Norge løser problemene med leveranser av varer til de russiske gruvearbeiderne på Svalbard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer