Wizz Air

- Kan være smittebomber

Fem besetningsmedlemmer i Wizz Air på ruter i Norge har testet positivt på corona. Nå krever Raymond Johansen at helseministeren griper inn.

MER SMITTE: Fem besetningsmedlemmer i Wizz Air på ruter i Norge har testet positivt på corona. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fem av våre besetningsmedlemmer har testet positivt, og tre av dem er allerede på bedringens vei. De to siste vil bli testet på nytt torsdag. Alle er isolert i tråd med norsk regelverk, skriver informasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air i en epost til Dagens Næringsliv.

Det er nå en uke siden selskapet begynte å fly innenriks i Norge med fly og ansatte stasjonert på Oslo lufthavn. Mye av virksomheten baserer seg på å bruke piloter og kabinansatte fra Polen, der det er mye mer coronasmitte enn i Norge.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier virksomheten i Norge må stenges hvis det er fare for at Wizz Air importerer smitte til Norge.

- Over 100 kommuner i Norge har allerede smitte importert fra Polen. Flyene derfra kan være potensielle smittebomber, og Wizz Air kan være en superspreder, sier Johansen til DN.

Han mener selskapet opptrer uansvarlig.

- Helseministeren må gripe inn overfor Wizz Air. Hvis ikke de kan gi gode svar, må deres forretning i Norge stanses umiddelbart. Vi kan ikke ta slike sjanser, sier Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer