Mer enn 325 millioner flasker champagne, til en verdi av rekordhøye 72 milliarder kroner, ble sendt fra Champagne i 2022, ifølge CNBC.
Samtidig mener flere eksperter at klimaendringer vil ødelegge smaken. Dermed kan det hende at framtidas champagne slett ikke er fra Champagne.
Vinproduksjonen flyttes nemlig nordover. Noen har til og med begynt å produsere i Norge.

Svak krone kan gi prishopp
- Solbrent
Hetebølger, tørke og ekstremvær truer produksjonen i det franske vindistriktet Champagne. Det amerikanske finansbyrået S & P skriver i en rapport at risikoen for tørke i området vil tredoble seg fram mot 2050.
Det varme været kan endre druens utvikling og forårsake skade, ifølge vinekspert Matt Hodgson.

Røper ny jobb for milliardærsønn
- Hvis druene blir for eksponert for UV-stråler blir de solbrent. Det vil ødelegge smaken, sier han.
I tillegg vil varme endre druens surhet - det er dette som gir champagnen friskhet og «sting», ifølge Hodgson.
Flere erfarne vinanmeldere merker allerede at champagnen har fått en modnere og søtere smak.
- På mine 30 år som vinanmelder har jeg, og flere av de med lang erfaring, merket en klar endring mot en rikere smak, sier vinanmelder Susy Atkins.

Raser mot alkoholloven: - Horribelt
Flytter nordover
Varmere klima har allerede skapt endringer i produksjonsprosessen.
- For 20 år siden høstet vi druene i månedsskiftet mellom september og oktober. Nå høster vi i månedsskiftet mellom august og september, sier talsperson for Champagne Taittinger, Claire Sarazin.
Taittinger har allerede begynt å produsere sprudlende vin i England, som følge av klimaendringene.

Taxfree-kupp: «Bare» 125 000 for denne
Samtidig er de nøye med å opprettholde skillet mellom engelsk vin og «ekte» champagne.
Taittingers engelske vin selges nemlig eksklusivt i Storbritannia for å unngå «kannibalisering» - at den nye vinen spiser opp etterspørselen etter den originale champagnen.