Kansellerer flere fly

Flyteknikerstreiken fortsetter å ramme Norwegian og Widerøe: - Det smerter.

UTFORDRINGER: Både Norwegian og Widerøe kansellerer avganger tirsdag som følge av flyteknikerstreiken. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTFORDRINGER: Både Norwegian og Widerøe kansellerer avganger tirsdag som følge av flyteknikerstreiken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Flyteknikernes streik fortsetter å skape hodebry for norske flyselskaper. Lørdag morgen la 31 ansatte ned jobben, og fikk følge av 75 kolleger mandag morgen.

Mandag kveld varslet Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) at de vil ta ut nye 39 flyteknikere i streik natt til lørdag. Det bekreftet leder for NFO, Jan Skogseth, til TV 2.

Allerede mandag måtte flyselskapene kansellere flere avganger. Tirsdag varsles enda flere innstillinger.

- Vi har kansellert fem rundturer fra Gardermoen i dag som følge av flyteknikerstreiken, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, til Børsen.

- Kan få store konsekvenser

Han opplyser at dette gjelder følgende reiser:

- Til London, Alicante, København, Edinburgh og Murica i Spania. De passasjerene som er berørt, har fått direkte beskjed fra oss. Dersom du ikke har fått ny informasjon fra oss, kan du regne med at flyet går som planlagt.

- Ytterligere 39 flyteknikere kan tas ut i streik natt til lørdag. Hvilke driftsforstyrrelser vil dette skape?

- Det er klart at dersom streiken blir langvarig, så vil det få større konsekvenser for vår operasjon og virksomhet. Nøyaktig hvordan det vil slå ut, er for tidlig å si noe om. Vi håper at partene løser sin uoverensstemmelse i denne konflikten før flere tas ut i streik.

- Kan bli flere

Kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, bekrefter at også de er rammet av kansellering som følge av streiken - både i går og i dag.

- Vi hadde forsinkelser og kanselleringer i går. I dag er det foreløpig én flyvning som er kansellert. Den går fra Tromsø, via Alta til Kirkenes og videre til Vadsø, så tilbake til Tromsø.

Solli fortsetter:

- Det er den eneste så langt, men det er fryktelig tidlig på dagen og det vil mest sannsynlig komme flere flighter som utsettes noen timer. Kanselleringer kan vi heller ikke se bort fra.

- Det smerter

Hun forklarer at selskapet har utfordringer med å få gjennomført lettere vedlikehold på flyene. Dermed oppstår det forsinkelser.

- Hvordan vil det ramme driften, dersom flere tas ut i streik?

- Vi får stort sett gjennomført det planlagte vedlikeholdet. Det lettere vedlikeholdet er imidlertid presset allerede. Det vil gjøre det mer utfordrende for oss, noe som smerter.

Solli har imidlertid følgende oppfordring til passasjerer som skal ut og reise de kommende dagene:

- Mange er bekymret for at deres reise er rammet, men med mindre du har hørt direkte fra flyselskapet: Møt opp til vanlig tid. Ikke altfor tidlig, men helt vanlig tid. Det er for å unngå dette presset vi ser på en rekke store europeiske flyplasser.

- Er flyvningen din berørt, vil du motta en SMS og en e-post med informasjon. Du vil også få presentert en ny reiserute, som du eventuelt kan velge å godta.

Pressekontakt i SAS, Lars Andersen, opplyser at selskapet foreløpig ikke har måttet kansellere noen avganger som følge av streiken.

- Slik det ser ut nå, vil vi heller ikke kansellere noen avganger i dag. Vi forholder oss til situasjonen dag for dag, og håndterer vår trafikk etter beste evne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer