Kaoset som felte henne: - Dommedagskult

Liz Truss gikk fra krise til krise i sin historisk korte tid som britenes statsminister, og fikk så hatten passet omtrent hver eneste dag.

TRAKK SEG: Liz Truss fikk seks stormfulle uker som Storbritannias statsminister. Torsdag trakk hun seg. Foto: Pa Photos / NTB
TRAKK SEG: Liz Truss fikk seks stormfulle uker som Storbritannias statsminister. Torsdag trakk hun seg. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Det var ingen enkel oppgave hun tok på seg da hun ble utpekt til Storbritannias nye statsminister, Liz Truss.

Hun fikk utvilsomt en blytung jobb i fanget. Økonomien var på vei inn i en resesjon, britiske husholdninger sto overfor en skrekkelig økning i strøm- og gassregninger, og noe som ble beskrevet som den verste levekårskrisen på 40 år.

Som Boris Johnsons etterfølger overtok hun en økonomisk «katastrofe», var CNNs vurdering. Det klarte hun ikke å håndtere, er hennes egen vurdering av hvorfor hun gir seg.

- Jeg kom til jobben i ei tid med stor økonomisk og internasjonal ustabilitet. Jeg anerkjenner, gitt situasjonen, at jeg ikke kan levere på mandatet jeg er valgt til av det konservative partiet, sa Truss i en kort uttalelse utenfor Downing Street torsdag.

- Dommedagskult

I seks stormfulle uker var hun Storbritannias statsminister. Det som for alvor gjorde at det blåste opp til storm var partiets skattekuttpakke, omtalt som et minibudsjett.

Skattepakken ble lagt fram av daværende finansminister Kwasi Kwarteng, og var en økonomisk redningspakke på flere titalls milliarder pund og skattekutt for å støtte husholdninger og bedrifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.