Kaoshelg for storbank. Aksjen stuper

I helga har den sveitsiske storbanken Credit Suisse jobbet hardt for å overbevise investorer og aksjonærer om at de ikke er i trøbbel. Men aksjen fortsetter å stupe.

KRISEMØTER: Toppsjefene i Credit Suisse har brukt helga på å forsikre investorer og aksjonærer om at bankens finanser er sunne. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB
KRISEMØTER: Toppsjefene i Credit Suisse har brukt helga på å forsikre investorer og aksjonærer om at bankens finanser er sunne. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Vis mer
Publisert

Det var fredag alarmen gikk for ledelsen i Credit Suisse og i finansmiljøet for øvrig.

Da steg plutselig prisen på bankens «credit default swaps»(CDS), på norsk «kredittapsforsikring», et finansielt instrument som likner en forsikring.

Det betyr i praksis at personen som kjøper CDS skal bli kompensert av selgeren dersom et selskap går konkurs.

Da prisen på CDS-ene steg før helgen, ble det sett på som at konkursfaren ved den sveitsiske banken hadde økt ganske markant. For Credit Suisse steg prisen til nivåer man ikke har vært i nærheten av siden finanskrisa.

Krisemøter i helga

Det førte til at bankens toppsjefer måtte bruke helga på å forsikre store klienter, motparter og investorer om at bankens likviditet og kapitalposisjon er god, på tross av bekymringer i markedet.

«Vår posisjon er klar. Credit Suisse har en sterk kapital- og likviditetsposisjon og balanse. Aksjeprisutviklingen endrer ikke på det», heter det i et notat fra banken i helga, ifølge Financial Times.

At han peker på aksjeprisen er ikke så overraskende. Så langt i år har aksjeprisen falt med 55 prosent. At folk bekymrer seg for bankens ve og vel er ikke så unaturlig, for de siste to åra har vært strabasiøse, skriver Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer