Flyteknikerstreiken:

Kaoshelg: - Mye på spill

«Den mest dramatiske konflikten i norsk luftfart i nyere tid» kan legge ferieplanene i grus for mange nordmenn de neste dagene.

REISEPLANER: Mange nordmenn har planer om å fly sørover denne helgen. Drømmen om sol og varme kan imidlertid bli et mareritt for mange, dersom det ikke kommer en snarlig løsning i flytekniker-konflikten. Foto: Gorm Kallestad / NTB
REISEPLANER: Mange nordmenn har planer om å fly sørover denne helgen. Drømmen om sol og varme kan imidlertid bli et mareritt for mange, dersom det ikke kommer en snarlig løsning i flytekniker-konflikten. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

- Den kommende helgen er den største utfartshelga i året, hvor svært mange skal ut på ferie. Samtidig eskalerer kanselleringene dag for dag, så det er mye som står på spill, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Situasjonen i den bredt omtalte flyteknikerstreiken tok en dramatisk vending tirsdag kveld. NHO trakk da i nødbremsen og gikk ut med varsel om en såkalt lockout.

Det innebærer en potensiell full arbeidsstans for samtlige av de 421 flyteknikere i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). Hvis partene, NHO og NFO, ikke kommer til enighet, vil lockouten tre i kraft fra natt til søndag.

Allerede er 106 NFO-organiserte flyteknikere tatt ut i streik, og antallet innstilte flyginger øker for hver eneste dag.

Elnæs, som har jobbet med luftfart siden 1984, kan ikke huske å ha sett en like alvorlig konflikt i flybransjen.

- Det har selvfølgelig vært konflikter og streiker i løpet av disse åra, men jeg har aldri sett noe liknende denne situasjonen. Dette er den mest dramatiske konflikten i norsk luftfart i nyere tid. Det er dramatisk og sjelden å se en så knallhard kamp mellom partene, hvor alle virkemidler blir tatt i bruk, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer