Burgundslipp på Aker Brygge:

Kaosscener: - Aldri hatt før

- Man kan jo spørre seg hvorfor noen vil ligge fire uker i kø hvis de ikke er interessert i vin?

BURGUND-SLIPP: Dagen mange vinfanatikere har ventet på har kommet - og det bys opp til kaosscener på Vinmonopolet. Video: Christina H. Korneliussen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag vil det være store penger i omløp når Vinmonopolet på Aker Brygge inviterer til spesiallansering av over 500 eksklusive viner fra Burgund-området i Frankrike.

Det årlige slippet tiltrekker seg mange vinentusiaster. De ivrigste legger seg i kø flere uker i forveien. Håpet er altså å sikre seg noen edle dråper, der prisene rangerer fra noen få hundrelapper og helt opp til 75 000 kroner.

- Dette er en legendarisk seanse. Vi har historisk mange mennesker utenfor her. Det er et par hundre mennesker. Det har vi aldri hatt før, sier Per Meling, produktsjef i Vinmonopolet, til Børsen.

- I år er det litt spesielt. På grunn av pandemien har vi enda flere produkter enn vanlig, legger Halvor Bing Lorentzen til, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet til Børsen.

- Massiv puls

Vinmonopolet har imidlertid satt kvoteregler som setter et tak på tolv flasker totalt per kunde og maksimalt en flaske per kunde av de aller mest spesielle utgavene.

De mest eksklusive vinene kan i teorien bli solgt for opp mot 200 000 kroner i utlandet. Idet dørene åpnet klokka ti, var det full spurt på enkelte inn mot varene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.