Vladimir Putin:

«Kapret» flyplass

Russlands president med ny ordre.

GREP MOT UVENNLIGE LAND: Vladimir Putin tar nok et grep for å sperre «uvennlige land» ute av Russland. Foto: Mikhail Klimentyev / Kreml / Reuters / NTB
GREP MOT UVENNLIGE LAND: Vladimir Putin tar nok et grep for å sperre «uvennlige land» ute av Russland. Foto: Mikhail Klimentyev / Kreml / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Russlands president Vladimir Putin har nå tatt et nytt grep for å spenne bein på «uvennlige land», skriver Bloomberg.

I en ny ordre utstedt torsdag krever han at alle rettighetene til å drive St. Petersburgs Pulkovo-flyplass strupes fra utenlandske eiere.

Tyske Fraport AG og det qatarske investeringsfondet er blant dem som har fått sine andeler overført til en nyoppført russisk enhet.

Andelene er utstedt gjennom en konsesjon registrert på Kypros, og styrer altså flyplassen i Russlands nest største by.

Selskapet vil bli konsolidert i et nytt, innenlands selskap. Øvrige aksjonærer får beholde andelene sine, men vil ikke ha stemmerett.

«Trusler mot nasjonale interesser og den økonomiske sikkerheten til den russiske regjeringa, som har ført til brudd på forpliktelser fra visse utenlandske, juridiske enheter», står det i ordren, ifølge Bloomberg.

Det er bare Putins seineste steg i å ta over eierskapet fra utenlandske bedrifter. Tidligere har Russland overtatt selskapene til danske Carlsberg og den franske matgiganten Danones i landet.