Reiserestriksjoner:

Karantenekrav forundrer: - Trodde det var feil

Den norske utleieren hevder coronarestriksjonene er mye strengere på Mallorca enn hjemme i Norge. Natt til mandag innføres karantenekrav i Norge hvis man ikke har et gyldig coronapass når man reiser fra Mallorca.

BLIR RØDT: Fra og med mandag må nordmenn som kommer fra Mallorca til hjemlandet belage seg på innreisekarantene. Foto: Shutterstock / NTB
BLIR RØDT: Fra og med mandag må nordmenn som kommer fra Mallorca til hjemlandet belage seg på innreisekarantene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Det er jo klart at disse restriksjonene påvirker driften vår. De reisende vet jo svært lite, og da har de heller ikke lyst til å bestille.

Natt til mandag innføres det innreisekarantene til Norge fra flere regioner i Danmark, Sverige og Finland. Blant de nye stedene som får innreisekarantene er også den populære ferieøya Mallorca, som er en del av øygruppa Balearene. Det ble kjent da regjeringen la fram sine nye nasjonale tiltak fredag.

Kravet om karantene gjelder derimot bare dersom man ikke har et gyldig coronasertifikat.

Tommy Vik, som driver firmaet Mallorcautleie, har liten forståelse for dette karantenekravet. Han forklarer at firmaet ble forundret da de fikk høre at det skulle innføres karantenekrav fra Mallorca.

- Det er allerede mye strengere her enn hjemme i Norge. Alle bruker munnbind og er det noen som ikke har det, blir de stoppet med en gang, hevder han overfor Børsen.

Han forteller også at det er mange land hvor smitten er verre enn på Balearene og Mallorca.

- Med det samme jeg leste det, så trodde jeg at det var feil, sier han.

FØRSTE TURISTER: Gjennom et prøveprosjekt fikk de første turistene ta flyet til Palma de Mallorca den 15. juni. Video: AP Vis mer

Håper på endring

Vik forteller videre at de har slitt med å få leid ut boligene sine, helt siden pandemien blomstret opp for første gang.

- Det har kommet en del bookinger på vårparten, men når vi nærmer oss høst blir folk sittende på gjerdet og vente. De fleste vet jo at smitten blusser opp igjen da.

LITE NORDMENN: Tommy Vik i Mallorcautleie har hatt få norske gjester etter coronaviruset. Foto: Privat
LITE NORDMENN: Tommy Vik i Mallorcautleie har hatt få norske gjester etter coronaviruset. Foto: Privat Vis mer

Til tross for ventetida er Vik fremdeles optimist.

- Vi har hatt en stor kundemasse som vi har bygd opp gjennom de elleve åra vi har drevet på. Selvfølgelig håper vi at tilstanden skal endre seg, men fremdeles er det ingen som tør å booke reiser på grunn av restriksjonene.

Dette kreves

Den siste rapporten fra det baleariske helsedepartementet indikerer at det ble registrert 146 nye smittetilfeller på øygruppa fredag, opplyser lokalavisa Mallorca Daily Bulletin. 100 av disse smittetilfellene var på Mallorca.

Ved å gå til rødt nivå i regjeringens innreiserestriksjoner betyr det at de som kommer fra middelhavsøya skal testes for corona ved innreise. I tillegg må alle over 18 år i karantene i ti døgn etter ankomst til Norge. Denne karantenen kan forkortes om man tar en negativ coronatest tidligst tre døgn etter ankomst til Norge.

Bakgrunnen for at et land eller en region skal bli omtalt som «rødt» tar utgangspunkt i antall smittetilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, samt andel positive prøver.

«Røde land» har mellom 75 og 200 tilfeller og fire prosent positive prøver eller mer, eller mellom 200 og 500 smittetilfeller.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer