Reiserestriksjoner:

Karantenekrav forundrer: - Trodde det var feil

Den norske utleieren hevder coronarestriksjonene er mye strengere på Mallorca enn hjemme i Norge. Natt til mandag innføres karantenekrav i Norge hvis man ikke har et gyldig coronapass når man reiser fra Mallorca.

BLIR RØDT: Fra og med mandag må nordmenn som kommer fra Mallorca til hjemlandet belage seg på innreisekarantene. Foto: Shutterstock / NTB
BLIR RØDT: Fra og med mandag må nordmenn som kommer fra Mallorca til hjemlandet belage seg på innreisekarantene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Det er jo klart at disse restriksjonene påvirker driften vår. De reisende vet jo svært lite, og da har de heller ikke lyst til å bestille.

Natt til mandag innføres det innreisekarantene til Norge fra flere regioner i Danmark, Sverige og Finland. Blant de nye stedene som får innreisekarantene er også den populære ferieøya Mallorca, som er en del av øygruppa Balearene. Det ble kjent da regjeringen la fram sine nye nasjonale tiltak fredag.

Kravet om karantene gjelder derimot bare dersom man ikke har et gyldig coronasertifikat.

Tommy Vik, som driver firmaet Mallorcautleie, har liten forståelse for dette karantenekravet. Han forklarer at firmaet ble forundret da de fikk høre at det skulle innføres karantenekrav fra Mallorca.

- Det er allerede mye strengere her enn hjemme i Norge. Alle bruker munnbind og er det noen som ikke har det, blir de stoppet med en gang, hevder han overfor Børsen.

Han forteller også at det er mange land hvor smitten er verre enn på Balearene og Mallorca.

- Med det samme jeg leste det, så trodde jeg at det var feil, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer