Kastes ut etter villastrid

En lengre strid om en villa i Stockholm kan ha blitt løst, men kampen er ikke over.

MÅ FLYTTE UT: Den tidligere ishockeyprofilen Leif R. Carksson må flytte ut fra Villa Kassaman, har en svensk domstol fastslått. Foto: Anna-Lena Mattsson / Dagens Nyheter / NTB
MÅ FLYTTE UT: Den tidligere ishockeyprofilen Leif R. Carksson må flytte ut fra Villa Kassaman, har en svensk domstol fastslått. Foto: Anna-Lena Mattsson / Dagens Nyheter / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i begynnelsen av mai den bitre og uforsonlige villastriden for første gang fikk bred dekning i svenske medier.

Snublet over ishockeyprofil

Den svenske eiendomsutvikleren Tobias Appelö hadde to måneder i forveien sikret seg det han trolig anså som et godt og ukomplisert kjøp, nemlig praktbolig «Villa Kassaman» - også kjent som «Slottet» - på øya Storholmen like utenfor Stockholm.

22 millioner måtte Appelö ut med, samtidig som han hadde planer om å punge ut ytterligere 20 millioner på å renovere eiendommen.

Men ganske snart fikk eiendomsutvikleren et helt nytt problem i fanget. For med eiendommen fulgte det ikke bare et renovasjonsbehov, men også en tidligere ishockeyproff.

RETT PÅ SAK: I Valgboden stiller programleder Steinar Suvatne en rekke kjappe spørsmål som partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes må svare ærlig og direkte på. Video: Valgboden / Dagbladet TV Vis mer

Da Appelö dro til sin nye eiendom for å skifte ut en gammel lås og installere en boligalarm, ble han plutselig møtt av en illsint og vilt fremmed mann som hevdet han var den rettmessige eieren av boligen.

Den mannen var den tidligere ishockey-profilen Leif R. Carlsson (64). Han hadde overhodet ingen planer om å flytte ut, og dermed måtte Appelö involvere Kronofogden, som kan sammenliknes med den norske namsmannen.

- Griselurt

Det hjalp ikke all verdens. I juni ble det kjent at de ikke ville gjøre noe for å fjerne Carlsson fra eiendommen. Kronofogden mente det ikke fantes tilstrekkelig bevis for at 64-åringen bodde der ulovlig.

Bakteppet for villastriden er at Carlsson skal ha kjøpt eiendommen i 1997 sammen med kompisen Nils Andersson, som altså er samme mann som solgte boligen videre til Appelö.

Sistnevnte hevder at han har sett en kjøpekontrakt som beviser at Carlsson solgte sin andel til Andersson i 2005.

Det stemmer overhodet ikke, mener Carlsson, som mener hans gamle venn Andersson har ført ham bak lyset.

- Jeg har bodd her i 23 år, og eier minst halvparten av slottet. Jeg har blitt griselurt av en venn, og nå blir jeg framstilt som husokkupant, uttalte Carlsson til avisa Piteå, gjengitt av Expressen, i mai.

Dette ble igjen avvist av Andersson, som sa han betalte alle kostnader på villaen, inkludert lånet, fram til han i 2005 kjøpte ut Carlsson.

Må flytte

Og nå har saken tatt en ny vending. I en dom fra Stockholms tingrett slås det fast at Carlsson må flytte ut umiddelbart, og betale 96 550 kroner i saksomkostninger til motparten, skriver Aftonbladet, som siterer Piteå-Tidningen.

- Hvordan har dette kunnet skje? Jeg visste ikke at jeg hadde blitt varslet. Da jeg fikk dokumentene og så på underskriften så jeg at det ikke var jeg som hadde skrevet under. Den er falsk. Det er forfalskning og jeg synes det er ganske alvorlig. Jeg har i alle fall ikke skrevet under på det dokumentet som har kommet inn til tingretten, sier Carlsson, som vil anke.

Appelö er naturlig nok mer fornøyd med at han nå kan ta over en bolig helt uten ishockeyspillere.

- Det er som det skal være. Det finnes kanskje håp for det svenske rettssamfunnet fremdeles. Han kan ta sitt pikkpakk og dra derfra. Om han ikke flytter på egen hånd så kommer politiet til å ta ham ut, sier Appelö.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer