Kastes ut etter villastrid

En lengre strid om en villa i Stockholm kan ha blitt løst, men kampen er ikke over.

MÅ FLYTTE UT: Den tidligere ishockeyprofilen Leif R. Carksson må flytte ut fra Villa Kassaman, har en svensk domstol fastslått. Foto: Anna-Lena Mattsson / Dagens Nyheter / NTB
MÅ FLYTTE UT: Den tidligere ishockeyprofilen Leif R. Carksson må flytte ut fra Villa Kassaman, har en svensk domstol fastslått. Foto: Anna-Lena Mattsson / Dagens Nyheter / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i begynnelsen av mai den bitre og uforsonlige villastriden for første gang fikk bred dekning i svenske medier.

Snublet over ishockeyprofil

Den svenske eiendomsutvikleren Tobias Appelö hadde to måneder i forveien sikret seg det han trolig anså som et godt og ukomplisert kjøp, nemlig praktbolig «Villa Kassaman» - også kjent som «Slottet» - på øya Storholmen like utenfor Stockholm.

22 millioner måtte Appelö ut med, samtidig som han hadde planer om å punge ut ytterligere 20 millioner på å renovere eiendommen.

Men ganske snart fikk eiendomsutvikleren et helt nytt problem i fanget. For med eiendommen fulgte det ikke bare et renovasjonsbehov, men også en tidligere ishockeyproff.

Da Appelö dro til sin nye eiendom for å skifte ut en gammel lås og installere en boligalarm, ble han plutselig møtt av en illsint og vilt fremmed mann som hevdet han var den rettmessige eieren av boligen.

Den mannen var den tidligere ishockey-profilen Leif R. Carlsson (64). Han hadde overhodet ingen planer om å flytte ut, og dermed måtte Appelö involvere Kronofogden, som kan sammenliknes med den norske namsmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer