Bitcoin-brøler:

- Kastet milliarder på søppeldynga

IT-ingeniøren fra Wales kjemper en desperat kamp for å få hentet harddisken med 7500 bitcoins han skal ha kastet i 2013.

NEDGRAVD: På ei søppeldynge i Wales skal det ligge en harddisk med bitcoins til en verdi av 2,33 milliarder kroner. Eieren kjemper fortsatt for å få funnet dem, åtte år seinere. Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic / Reuters / NTB
NEDGRAVD: På ei søppeldynge i Wales skal det ligge en harddisk med bitcoins til en verdi av 2,33 milliarder kroner. Eieren kjemper fortsatt for å få funnet dem, åtte år seinere. Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det var i 2009 at den walisiske IT-ingeniøren James Howells skal ha skaffet seg 7500 bitcoins for omtrent ingenting. Verdien av kryptovalutaen var den gang på under ei krone, men har siden opplevd et kursrally uten sidestykke.

Ifølge Howells ligger nå harddisken med de aktuelle bitcoinene nedgravd på ei søppeldynge i Wales. I skrivende stund har de en verdi på 2,33 milliarder kroner.

- Glemte det

For etter at Howells sølte en drink i laptopen sin for et tiår siden ble den demontert. Harddisken med bitcoins ble reddet og satt til side, ifølge waliseren.

- Jeg oppbevarte harddisken i en skuff på kontoret mitt i tre år uten å tenke over det. Jeg var opptatt med familieliv og flytting, forklarer Howells til BBC.

Han forteller at tida gikk, bitcoinene ble glemt, og i 2013 skiftet han IT-utstyr og kastet harddisken i søpla. Harddisken fant så veien til den lokale søppeldynga.

Generaltabben var et faktum.

- Hørte om en fyr fra Norge

Bitcoin var imidlertid på frammarsj i 2013. I november nådde prisen for én bitcoin 1000 amerikanske dollar for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer