Tidligere Ritz-eier og milliardær:

Kastet ut av luksushjemmet

Sir Frederick Barclay var en av Storbritannias rikeste. En bitter skilsmissekamp har sørget for et brutalt fall fra toppen.

BRÅK: Sir Frederick Barclays (t.v.) ekskone har gått til krig mot den tidligere milliardæren for manglende utbetalinger i skilsmisseoppgjøret. Nå har saken blitt enda mer betent. Foto: Kirsty O'Connor / NTB
BRÅK: Sir Frederick Barclays (t.v.) ekskone har gått til krig mot den tidligere milliardæren for manglende utbetalinger i skilsmisseoppgjøret. Nå har saken blitt enda mer betent. Foto: Kirsty O'Connor / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere eier av det ikoniske luksushotellet Ritz i London, Sir Frederick Barclay (87), var i sin tid en av Storbritannias rikeste. Sammen med sin tvillingbror, den nå avdøde mediemogulen Sir David Barclay, hadde brødrene en anslått formue på svimlende 48 milliarder norske kroner i 2018.

Så falt alt i grus. Ifølge The Times skal den tidligere milliardæren nå ha blitt kastet ut av sin luksusleilighet i London.

Etter 34 års ekteskap gikk Frederick Barclay fra sin kone, Lady Hiroko Barclay (79), for tre år siden. Det ble også starten på et opprivende skilsmisseoppgjør.

En skvis

En bitter pengekrangel sendte eksparet strake veien inn i det britiske rettssystemet. For ett år siden ble Barclay beordret til å punge ut 100 millioner pund til Hiroko, men ekskona har ikke sett snurten av pengene.

I rettsdokumentene kommer det fram at 87-åringen har unnlatt å møte sine økonomiske forpliktelser, og at han nå er avhengig av bistand fra nevøene for å finansiere den videre skilsmissekampen.

Etter planen skulle ekskona vært 50 millioner pund rikere innen august i fjor. Det resterende beløpet på tilsvarende sum forfaller i mai. Eksmannen har imidlertid ikke overført ei krone hittil, og risikerer derfor fengselsstraff eller en voldsom bot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer