Munch-museet

Kastet ut gjestene

Onsdag kveld ble gjestene på Munchmuseet i Bjørvika kastet ut da det nederlandske kongeparet kom på besøk. Gjestene fikk ingen beskjed i forkant.

SNYLTER: Omkring 150 gjester ble berørt av hendelsen. - Vi hadde ikke akseptert dette ellers, men fordi de er kongelige, velger vi å akseptere det, skriver Snoen på Twitter. Foto: NTB
SNYLTER: Omkring 150 gjester ble berørt av hendelsen. - Vi hadde ikke akseptert dette ellers, men fordi de er kongelige, velger vi å akseptere det, skriver Snoen på Twitter. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kveld la forfatter og samfunnsdebattant Jan Arild Snoen ut en post på sin Twitter-konto. I posten retter han tilsynelatende kritikk mot Munchmuseet og deres behandling av gjestene i forbindelse med et kongelig statsbesøk.

- Munchmuseet kastet ut folk med billett i dag fordi en snylter fra Nederland, som aldri har betalt for noe som helst i sitt liv, men fikk medalje fra kongen fordi han er konge, skulle få se utstillingen i fred, skriver Snoen.

Ifølge Det norske kongehus' offisielle side hadde den nederlandske kongen og dronningen, Willem Alexander og Máxima, invitert til et arrangement med konsert på Munchmuseet.

De besøkende ankom Oslo på tirsdag. Nyheten om besøket ble offentliggjort 21. oktober.

Fikk ikke beskjed

Til Nettavisen sier Snoen at han selv ikke var til stede, men at han fikk høre om hendelsen gjennom bekjente som var på Munchmuseet i det aktuelle tidsrommet.

- De fikk slippe inn klokka 17.00, men fikk beskjed en halvtime seinere om å forlate området. Det ble sagt at det var en feil i programmet, forteller forfatteren til avisa.

Ifølge Snoen var det dårlig kommunisert hva som var årsaken. Han reagerer på at gjestene ble kastet ut uten beskjed på forhånd.

- Vi hadde ikke akseptert dette ellers, men fordi de er kongelige, velger vi å akseptere det.

Tar selvkritikk

Kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet, Mette Skilbred, forteller til Dagbladet at det ble gjort en grundig sikkerhetsvurdering i samråd med politiet, som førte til at de valgte å stenge museet klokka 18.00 onsdag.

- Munchmuseet har som ambisjon å være åpent for publikum igjennom hele året, med langåpent tre dager i uka. Dette var en ny situasjon for os,s og vi ser at dette kunne vært håndtert annerledes, sier hun.

Skilbred opplyser om at gjestene som hadde billetter på onsdag, fikk refusjon umiddelbart, på stedet eller via e-post.

- Alle skal ha fått tilbud om gratis billett for et framtidig besøk. Vi er svært lei oss for denne uleiligheten dette har medført for våre besøkende, avslutter hun.

Ifølge Skilbred var det omkring 150 gjester som ble berørt av hendelsen, hvorav 60-70 personer fikk et forkortet besøk.

Børsen har vært i kontakt med assisterende kommunikasjonssjef ved Det norske kongehus, som ikke ønsker å kommentere saken, men henviser til Munchmuseet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer