Munch-museet

Kastet ut gjestene

Onsdag kveld ble gjestene på Munchmuseet i Bjørvika kastet ut da det nederlandske kongeparet kom på besøk. Gjestene fikk ingen beskjed i forkant.

SNYLTER: Omkring 150 gjester ble berørt av hendelsen. - Vi hadde ikke akseptert dette ellers, men fordi de er kongelige, velger vi å akseptere det, skriver Snoen på Twitter. Foto: NTB
SNYLTER: Omkring 150 gjester ble berørt av hendelsen. - Vi hadde ikke akseptert dette ellers, men fordi de er kongelige, velger vi å akseptere det, skriver Snoen på Twitter. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kveld la forfatter og samfunnsdebattant Jan Arild Snoen ut en post på sin Twitter-konto. I posten retter han tilsynelatende kritikk mot Munchmuseet og deres behandling av gjestene i forbindelse med et kongelig statsbesøk.

- Munchmuseet kastet ut folk med billett i dag fordi en snylter fra Nederland, som aldri har betalt for noe som helst i sitt liv, men fikk medalje fra kongen fordi han er konge, skulle få se utstillingen i fred, skriver Snoen.

Ifølge Det norske kongehus' offisielle side hadde den nederlandske kongen og dronningen, Willem Alexander og Máxima, invitert til et arrangement med konsert på Munchmuseet.

De besøkende ankom Oslo på tirsdag. Nyheten om besøket ble offentliggjort 21. oktober.

Fikk ikke beskjed

Til Nettavisen sier Snoen at han selv ikke var til stede, men at han fikk høre om hendelsen gjennom bekjente som var på Munchmuseet i det aktuelle tidsrommet.

- De fikk slippe inn klokka 17.00, men fikk beskjed en halvtime seinere om å forlate området. Det ble sagt at det var en feil i programmet, forteller forfatteren til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.