Opptrapping av streiken

- Katastrofe for hele landet

Minst åtte av ti flasker som leveres til Vinmonopolet blir stående på lager dersom storstreiken trappes opp fredag.

TØRKE: Daglig leder Arnfinn Svensli i Skanlog Norge håper de klarer å ta imot vin og sprit som er på vei til landet. Å få polvarene ut i butikk blir det ikke snakk om. Foto: Privat
TØRKE: Daglig leder Arnfinn Svensli i Skanlog Norge håper de klarer å ta imot vin og sprit som er på vei til landet. Å få polvarene ut i butikk blir det ikke snakk om. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en polfavoritt til 17. mai-frokosten, må du muligens se deg om etter et alternativ.

Fredag morgen trappes storstreiken opp med ytterligere 17 000, dersom det ikke blir noen løsning innen den tid. Da vil 40 000 medlemmer av LO og YS være i streik.

Blant disse er i underkant av 100 organiserte ved logistikkselskapet Skanlog, som er en av Vinmonopolets største leverandører.

Dessuten blir logistikkselskapet Cuveco, som også er en storleverandør til Vinmonopolet, indirekte berørt ved at deres underleverandør Schenker tas ut i streik.

Fra før er hovedleverandøren Vectura i streik. Vectura står alene for 53 prosent av leveransene til Vinmonopolet. Etter en opptrapping, vil anslagsvis minst åtte av ti polflasker ikke bli kjørt ut i butikkene.

Flere lass på vei

Skanlog leverer rundt 1200 forskjellige vin og spritprodukter fra rundt 80 importører, opplyser daglig leder Arnfinn Svensli i Skanlog Norge.

- Det tømmes jo i hyllene. Så det blir spennende å se, men jeg håper virkelig at det blir en snarlig løsning. Det blir en katastrofe for hele landet med den varslede opptrappingen. Og da mener jeg bokstavelig talt hele landet, ikke begrenset til vår bransje som sådan, sier Svensli til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer