Tidligere kommunikasjonssjef for Freia:

- Katastrofe

Tidligere kommunikasjonssjef i Freia Kristian Hvilen, mener selskapet er i en alvorlig situasjon etter at eierselskapet Mondelez ble svartelistet i Ukraina.

STORM: Freia er i Hardt vær etter at SAS valgte å boikotte selskapets produkter. Foto: Jil Yngland / NTB
STORM: Freia er i Hardt vær etter at SAS valgte å boikotte selskapets produkter. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

- Det er klart dette er en katastrofe. Freia har vært en av Norges mest elskede merkevarer gjennom mange år, og folk både kan og vil tilgi, men det må tas grep, sier Hvilen til Kampanje og utdyper:

- Det er viktig for meg å understreke at dette ikke er en kommunikasjonskrise, men en krise som følge av strategiske valg som man ikke kan kommunisere seg bort fra, sier Hvilen, som sluttet i selskapet i 2015.

Torsdag trakk SAS alle Freia-produkter som er blitt solgt på flyene deres. Norges Fotballforbund har gjort siden det samme, og flere andre har vurdert å følge etter. Bakgrunnen er at Mondelez, som eier merkevaren Freia, har produksjon i Russland og er blitt svartelistet av Ukraina og karakterisert som krigssponsor.

Hvilen påpeker at Freia er prisgitt vurderinger hos eierselskapet Mondelez, siden det er de som har aktivitet i Russland.

Alle Freias produkter blir produsert i Norge og ingen produkter som produseres i Russland er tilgjengelig her i landet.

I en e-post til Dagbladet understreker Mondelez at Freia-sjokolade blir produsert i Norge.

- Vi forstår at dette er en følelsesladet sak og respekterer fullt ut de ulike meningene om den. Det er viktig å understreke at Freia er en norsk merkevare, med produksjon på Rodeløkka i Oslo. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norden som er produsert i Russland, skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.